Η παιδεία και το σύστημα μόρφωσης δε θα αλλάξουν ποτέ…

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η μόρφωση και το σύστημα εκπαίδευσης δε θα αλλάξει ποτέ ουσιαστικά στη χώρα μας.  Όσο και αν φωνάζουμε, όσα και αν γράφουμε, όσα και να λέμε. Θα παραμείνει το ίδιο, με στείρες αποστηθίσεις, παπαγαλία άφθονη και παιδιά που θα το βλέπουν ως εχθρό και θα περιμένουν το τέλος της χρονιάς για να κάψουν τα βιβλία τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν τους συμφέρει να αλλάξουν το σύστημα της παιδείας. Δεν τους συμφέρει διότι αυτό θα χαλάσει τα σχέδιά τους. Διότι δε θέλουν ανθρώπους με κρίση να σκέφτονται με κριτική σκέψη και να είναι ελεύθεροι. Θέλουνε υπάκουους  εργάτες, ανθρώπους που πάνε και έρχονται όπου τους πούνε, άτομα δίχως προσωπικότητα και βαθιά σκέψη.

Γνωρίζουν  πως όσο πιο εσωτερικά καλλιεργημένο είναι το εσωτερικό ενός ατόμου, τόσο δυσκολότερο θα είναι να πιστέψουν αυτά που τους λένε. Και αυτό δεν το θέλουν, δε θέλουν ανθρώπους που να μπορούν να κρίνουν, να σκέφτονται, να αποφασίζουν ελεύθερα.

Για αυτό δεν πρόκειται ποτέ η παιδεία μας να αλλάξει ουσιαστικά. Δεν το θέλουν, θα τους χαλάσει τα σχέδια, θα τους διαλύσει τα όνειρα για εξουσία και περισσότερο χρήμα.  Για αυτό και δε θα το αλλάξουν ποτέ..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *