Τι ανέφερε η Υφυπουργός για το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας. Οι έξι βασικές ρυθμίσεις (δείτε video)

Συνέντευξη έδωσε  η υφυπουργός παιδείας Σ. Ζαχαράκη  στον τηλεοπτικό σταθμό  ΟΡΕΝ για θέματα της εκπαίδευσης.

Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που αναμένεται το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε η κ. Σ. Ζαχαράκη, θα περιλαμβάνει:

  1.  θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
  2.  αλλαγές στις δομές στην εκπαίδευση
  3.  νέο τρόπο για την επιλογή στελεχών
  4. ζητήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και
  5.  θέματα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Όλα αυτά όπως τόνισε η Υπουργός θα γίνουν αντικείμενο εξαντλητικού διαλόγου με εκπαιδευτικούς και αρμόδιους φορείς.

Τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τα καλά νέα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τον διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ε.Α.Ε ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σχετικά με την καταγραφή των αναγκών στη Γενική Εκπαίδευση ανέφερε ότι μέσα στο 2020 θα μπορούμε να αποτυπώσουμε αυτές τις ανάγκες και μετά να ανακοινώσουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Για να μπορέσουμε να δούμε τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστούμε θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή αναγκών.

Ξεκινάμε την καταγραφή αναγκών, των κενών σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε χρονιά «αυτό» είναι δυναμικό γιατί εξαρτάται από τις συνταξιοδοτήσεις, δημογραφικές τάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη και τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη καθώς και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

«Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πρωταρχικό στόχο και μέλημά μας» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση τον περασμένο μήνα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Το πρώτο κουδούνι για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των προβλεπόμενων βιβλίων στα σχολεία της χώρας έχει ολοκληρωθεί.

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», για την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν και το θέμα με τους αναπληρωτές καθηγητές, ενώ απάντησε και στις αντιδράσεις για την κατάργηση του ασύλου.

Δείτε το βίντεο.

www.fresh-education.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *