ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FLEX: Πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τις Η.Π.Α.!

Το πρόγραμμα FLEX (Future Leaders Exchange) προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα ακαδημαϊκό έτος, να φιλοξενηθούν από οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε Αμερικανικό σχολείο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πρώτη φορά στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2019. Οι πρώτοι Έλληνες μαθητές, ταξίδεψαν τον Αύγουστο και αυτή τη στιγμή φοιτούν σε Αμερικανικά σχολεία σε διαφορετικές πόλεις των Η.Π.Α. και δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινότητες και οικογένειες που τους φιλοξενούν.

Οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού, δωρεάν διαγωνισμού που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου.

Είναι γεννημένοι από 15 Ιουλίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2005.
Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του «καλώς» (13,1/20).
Έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.
Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί θεώρηση εισόδου (βίζα) για τις Η.Π.Α.

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού είναι η ηλεκτρονική αίτηση την οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως 17 Οκτωβρίου 2019.

Το πρόγραμμα FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α, και οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση» (American Councils for International Education) με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο greece@americancouncils.eu και να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

ac-see.orgdiscoverflex.org.www.facebook.com/flexingreece/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *