Πανελλαδικές: Διάστρεμμα (στραμπούληγμα) απαλλάσσει τους υποψηφίους από τις γραπτές εξετάσεις και τους “οδηγεί” σε προφορικές – Δείτε τη διαδικασία

Μια προσωρινή βλάβη, τύπου  “διάστρεμμα (στραμπούληγμα)”, του χεριού, με το οποίο γράφει ο υποψήφιος ακόμη και παραμονή έναρξης των Πανελλαδικών ,  επιτρέπει στο Λύκειο στο οποίο σπουδάζει να του χορηγήσει   απαλλαγή από τις γραπτές  εξτάσεις και να δοθεί η δυνατότητα   προφορικών .

Ποιες διαδικασίες όμως απαιτούνται για την απαλλαγή του υποψηφίου από τις γραπτές εξετάσεις, λόγω  προσωρινής βλάβης των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή;

Οταν ένας υποψήφιος πάθει διάστρεμμα (στραμπούληγμα) του χεριού με οποίο γράφει  θα πρέπει να μεταβεί σε Κρατικό Νοσοκομείο  ή Κέντρο Υγείας, προκειμένου να γίνει η διάγνωση.

Στη συνέχεια θα πρέπει  να ζητηθεί σχετική ιατρική γνωμάτευση, η οποία  θα πρέπει να προσκομιστεί  στο Λύκειο φοίτησης   μαζί με σχετική αίτηση απαλλαγής από τις γραπτές εξετάσεις .

Η ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο,θα πρέπει φέρει σφραγίδα από:

i) Συντονιστή/στρια Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή

ii) νόμιμα εκτελούντα/σα χρέη Συντονιστή/στριας Διευθυντή/ντριας Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή

iii) Διευθυντή/ντρια Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του/της υποψηφίου/ας, η οποία φέρει σφραγίδα του/της Διευθυντή/ντριας του Κέντρου, από την οποία προκύπτει η αδυναμία του/της υποψηφίου/ας να συμμετάσχει σε γραπτή εξέταση.

Στη γνωμάτευση, εκτός από την προσωρινή βλάβη, πρέπει να πιστοποιείται ρητώς η αδυναμία χρήσης του άνω άκρου για γραφή και να αναγράφεται το χρονικό διάστημα ισχύος της γνωμάτευσης, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με την περίοδο των εξετάσεων.

Απάντηση