Εισαγγελέας παραπέμπει σε δίκη Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Με τις κατηγορίες: 1. Παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση 2. Παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3. Ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατά συρροή

Την παραπομπή των 6 μελών   Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , στο Τριμελές, αποφάσισε ο εισαγγελέας , δύο χρόνια μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας.

Η δικάσιμος ορίστηκε  για τον ερχόμενο Μάρτιο του  2020.

Τα έξι μέλη του  συγκεκριμένου Συμβουλίου Επιλογής  παραπέμπονται για της κατηγορίες :

1.    Παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση

2.    Παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3.    Ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατά συρροή

Μηνυτές είναι πέντε υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων,οι οποίοι εάν δικαιωθούν στα ποινικά δικαστήρια , έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημειώσεις.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  έχει  υποβληθεί μία ακόμη  μηνυτήρια αναφορά περί συκοφαντικής δυσφήμισης από έναν εκ των πέντε αυτών υποψηφίων Διευθυντών για   εκφράσεις   γράφηκαν από  μέλη του Συμβουλίου  στα φύλλα αξιολόγησης της συνέντευξης του. Το δικαστήριο αυτό έχει οριστεί μετά από αναβολή για το τέλος Ιουνίου 2020.

Κ. Γαβρόγλου: Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια

Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που κατά τις πρόσφατες κρίσεις  θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια,είχε πει ο τότε υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή , όταν προκλήθηκε σχετικά από  Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ .

«Προφανώς οι συνάδελφοι μπορεί να προσφύγουν νομικά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν προσφύγει», είχε πει  χαρακτηριστικά ο τότε υπουργός Παιδείας .

Η οδηγία του Κ. Γαβρόγλου

Υπενθυμίζεται ότι ο   Κ. Γαβρόγλου, πριν τις κρίσεις προέτρεψε τα Συμβούλια Επιλογής:

“Η Συνέντευξη γίνεται από ανθρώπους ιδιαίτερα υπεύθυνους. Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν και τις απόψεις του Συλλόγου. Εάν ένας Σύλλογος λέει πως ο “χ” εκπαιδευτικός με κανένα λόγο δεν είναι κατάλληλος  ως υποψήφιος Διευθυντής πρέπει να τον πάρουν υπόψιν , διότι η Συνέντευξη όσο δομημένη και να είναι , όσο καλών προθέσεων και να είναι βασίζεται και στην κρίση, όσων κάνουν συνέντευξη”.

Τα 5 στα 7 μέλη των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων διορίστηκαν από τον υπουργό ενώ τα δύο είναι αιρετοί παρατάξεων.

Χωρίς να προηγηθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και με μοναδικό κριτήριο τη 15ετή  εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου διόρισε τα πέντε από τα επτά μέλη των   Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών των Σχολείων, των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *