Η εκπαιδευτική κοινότητα αποχαιρετά τον καθηγητή Φυσικής Νίκο Δαπόντε

Η εκπαιδευτική κοινότητα αποχαιρετά τον καθηγητή Φυσικής Νίκο Δαπόντε

Γεννήθηκε το 1948 στην Ερμούπολη της Σύρου. Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος DEA στη Διδακτική της Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Paris 7 στο Παρίσι και με διδακτορική διατριβή με θέμα «Διαδικασία δημιουργίας εκπαιδευτικού πληροφορικού περιβάλλοντος για τη Φυσική: η περίπτωση της δημιουργίας, της αξιολόγησης και της αναδόμησης του εκπαιδευτικού λογισμικού “Αριάδνη” για τη διδασκαλία της Κινηματικής» από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Δίδαξε σε Δημόσια και σε Ιδιωτικά σχολεία, διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών. Ήταν πρωτοπόρος στην εισαγωγή και αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής των βιβλίων Φυσικής της Α και Β Λυκείου που προορίζονταν για τα Πολυκλαδικά Σχολεία (1997) μαζί με τους Ανδρέα Κασσέτα, Σταμάτη Μουρίκη και Μανόλη Σκιαθίτη. Τα τελευταία χρόνια υποστήριξε την εκπαιδευτική ρομποτική μέσω δημοσίευσης πολλών σχετικών άρθρων (http://makolas.blogspot.com ).
Ήταν Ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης e Δίκτυο http://e-diktyo.eu/
Ξεχώριζε για το ήθος του, την ευφάνταστη οπτική του, τη δημιουργικότητά του και την απλόχερη προσφορά του.
«Πεποίθησή μου είναι ότι μόνο η αναζήτηση μαζί με άλλους, που έχουν ίδιες ανησυχίες και παίρνουν πρωτοβουλίες στην καθημερινή διδακτική πράξη, θα μπορούσε να μας οδηγήσει στις αναγκαίες αναπροσαρμογές και βελτιώσεις στη διδασκαλία μας».
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα γίνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Α’ (πρώτο) Νεκροταφείο Αθηνών, με πολιτική κηδεία.

Attachments

Απάντηση