Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μίλησε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τα σχολεία.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca, «δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα». Από την άλλη υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

Την ίδια ώρα εξήγησε πως τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα, όμως ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία. «Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» απαντώντας στο ερώτημα αν προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, εξηγώντας ότι, «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

 

πηγή:https://www.ipaidia.gr/

 

Απάντηση