Κεραμέως: Η Μη Συμμετοχή Στην Αξιολόγηση Θα Έχει Συνέπειες

Μήνυμα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων έστειλε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.300 Διευθυντές σχολικών μονάδων, παρουσία της υφυπουργού Ζέττας Μακρή και της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα και περισσότεροι από 2.300 διευθυντές.

“Προφανώς είναι υπηρεσιακή υποχρέωση όλων η συμμετοχή στο θεσμό της αξιολόγησης με ό,τι συνεπάγεται κάθε υπηρεσιακή υποχρέωση», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και σημείωσε:

Ηθική υποχρέωση: Πέρα όμως από υπηρεσιακό καθήκον, είναι και ηθική η υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να εφαρμοσθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με στόχο μονάχα ένα: πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου για τα παιδιά μας.

Βελτίωση-αξιολόγηση: Δεν μπορούμε να έχουμε βελτίωση, χωρίς αξιολόγηση. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου εφαρμόζεται σε τόσες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όλοι σας – είμαι βέβαιη – θέλετε βελτίωση, για τα παιδιά μας.

Ο θεσμός θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά: Είστε όλοι λειτουργοί, είστε όλοι αφοσιωμένοι ακριβώς σε αυτόν τον στόχο, και για αυτό είμαι βέβαιη ότι και ο θεσμός αυτός θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας”.

Μιλώντας για το νέο σύστημα “Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων”, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε τον καίριο ρόλο των διευθυντών για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, λέγοντας ότι είναι οι πολλαπλασιαστές και αναμεταδότες σε όλα τα σχολεία της χώρας.

 

πηγή: https://www.anaplirotes.gr/

Απάντηση