“Παγώνει” η φύλαξη των πανεπιστημίων από αστυνομικούς

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στη χώρα μας. Όπως όλα δείχνουν, η αντίθεση μερίδας των φοιτητών έβαλε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η επίσημη δικαιολογία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι το μέτρο «πάγωσε» επειδή καθυστέρησαν οι προσλήψεις του προσωπικού που θα στελέχωνε τη νέα υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου είχε δοθεί το πράσινο φως για την πρόσληψη 1033 ειδικών φρουρών που θα στελέχωναν την Ο.Π.Π.Ι.

Στην πραγματικότητα, η υλοποίηση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναβλήθηκε για να υπάρξει ειρήνη στο εσωτερικό των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Συρίγος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε πρώτη φάση η φύλαξή των ΑΕΙ θα γίνεται με μέριμνα των διοικήσεών τους. Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωράει κανονικά. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι ήδη έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας.

 

πηγή:https://newspedia.gr/

Απάντηση