Κράτησαν σε “ομηρία” Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καθηγητής φέρεται , σύμφωνα με την καταγγελία καθηγητών μελών της Κοσμητείας, να δέχθηκε την ακόλουθη απειλή: “δεν θα προχωρήσεις σ καταγγελία γιατί αν το κάνει θα δις τη μούρη σου κολλημένη σ όλο το Πολυτεχνείο”

Ομάδα ατόμων, σημαντικός αριθμός των οποίων δεν ανήκει στην Κοινότητα του Πολυτεχνείου, φέρονται, σύμφωνα με μέλη της Κοσμητείας, να προχώρησαν  σε αναγκαστικό εγκλεισμό του Κοσμήτορα της ΗΜΜΥ του Ιδρύματος στο γραφείο του σήμερα , για περίπου 4 ώρες, από τις 10 το πρωί έως και στις 2 το μεσημέρι.

Η ομάδα αυτή , φέρεται να κρατούσε τον Κοσμήτορα όμηρο, σε αποπνικτική ατμόσφαιρα και υπό συνεχείς ύβρεις, απαγορεύοντας του να βγει από το γραφείο, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η διδασκαλία προγραμματισμένης διάλεξης.

Το αίτημα της ομάδας αυτής ήταν “να ανακαλέσει ο Κοσμήτορας το email που είχε στείλει σε φοιτητή και να υπογράψει δήλωση “.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Καθηγητών της Κοσμητείας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του απαγορεύθηκε με βία  η χρήση του σταθερού τηλεφώνου του γραφείου του , ενώ παριστάμενος  προσπάσθησε να του βάλει στυλό στο χέρι  για να υπογράψει.

Επίσης , όταν προσπάθησε να ξεκλειδώσει  το κινητό του , απλά για να δεί τα μηνύματα , δέχθηκε φωνές και ύβρεις .

Τελικά τα άτομα αυτά αποχώρησαν στις 2 το μεσημέρι , χωρίς να αποσπάσουν καμία απολύτως δήλωση από τον Κοσμήτορα.

Όλα ξεκίνησαν όταν  την χθες Τρίτη μέλος της Κοσμητείας ,  ξεκόλλησε στο χώρο του κυλικείου   χειρόγραφη αφίσα  και την έβαλε στον πίνακα των ανακοινώσεων .

Ο ίδιος ο καθηγητής  φέρεται  να ζήτησε  τα ονόματα των ατόμων που ανάρτησαν την αφίσα , προκειμένου να προχωρήσει σε  σ καταγγελία αφιορρύπανσης .

Ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται , σύμφωνα με την καταγγελία καθηγητών  μελών της Κοσμητείας,  να δέχθηκε την ακόλουθη απειλή: “δεν θα προχωρήσεις σ καταγγελία γιατί αν το κάνει θα δις τη μούρη σου κολλημένη σ όλο το Πολυτεχνείο”.

 

πηγή: https://www.esos.gr/

Απάντηση