Υπουργείο Παιδείας: Παράνομη η τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ – Δεν θα προσμετρηθούν τα μαθήματα για τα πτυχία

Τελεσίγραφο σε όλα τα πανεπιστήμια έστειλε σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας έργου με την υπενθύμιση ότι δεν είναι νόμιμη η διδασκαλία με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού  και δεν δύναται να προσμετρηθεί στον ελάχιστο αριθμό των δεκατριών εβδομάδων για τη διδασκαλία ενός μαθήματος.

Η απάντηση αυτή ήρθε μετά τις εκκλήσεις πολλών σχολών (όπως η Ιατρική Αθήνας) να τους δοθεί η δυνατότητα εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας, καθώς υπάρχουν πολλοί φοιτητές αλλά και διδακτικό προσωπικό με σοβαρά νοσήματα οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσερχόμενοι στα γεμάτα αμφιθέατρα.

Eξαίρεση για τα μεταπτυχιακά

Μοναδική εξαίρεση της υποχρεωτικά δια ζώσης εκπαίδευσης, αποτελεί η οργάνωση και λειτουργία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 4485/2017 (Α ?114), υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω δυνατότητα προβλέπεται στην απόφαση ίδρυσης και τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.. Τα ανά περίπτωση αρμόδια συλλογικά και μονομελή όργανα διοίκησης κάθε Ιδρύματος, καθώς και τα συλλογικά και μονομελή όργανα των επιμέρους ακαδημαϊκών μονάδων του Ιδρύματος (Σχολών/ Τμημάτων) έχουν υπηρεσιακό καθήκον όπως ασκούν τις αρμοδιότητες τους για την παρακολούθηση της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου διαπιστώνεται παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία.

 

πηγή:https://www.ethnos.gr/

Απάντηση