Οι ενέργειες ανά Πανεπιστήμιο για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης

Έντεκα από τα 24 πανεπιστήμια ολοκλήρωσαν τα τέσσερα στάδια για την  εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης.

Το “τελεσίγραφο” που είχε στείλε ο αρμόδιος για τα ΑΕΙ υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος έληξε στις 15 Δεκεμβρίου

Ο Άγγελος Συρίγος με το έγγραφο -τελεσίγραφο που είχε στείλει στις αρχές Νοεμβρίου τόνισε προς  τους Πρυτάνεις    ότι “έχουν παρέλθει ήδη οκτώ μήνες και  εκκρεμεί από πλευράς σας η υλοποίηση των σχετικών  ενεργειών και η αποστολή των αντίστοιχων αποφάσεων στο υπουργείο”.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τις ενέργειες των Πανεπιστημίων:

Τι προβλέπει ο νόμος “Κεραμέως”

 

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4777/2021:

«3. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου κάθε Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της Ε.Α.Π. του άρθρου 15: α) εγκρίνεται το σχέδιο ασφάλειας και προστασίας του Α.Ε.Ι. σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12…

4. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου… συγκροτείται η Ε.Α.Π. του άρθρου 15 σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου.

…6. Με απόφαση του Πρύτανη, η οποία εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου, δύναται να ανατίθεται ο τομέας ευθύνης της ασφάλειας και προστασίας και να μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της παρ. 1 του άρθρου 13 σε έναν από τους Αντιπρυτάνεις του Α.Ε.Ι., σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου.

7. Με απόφαση του Πρύτανη του Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης της Ε.Α.Π., εγκρίνεται ο κανονισμός ελεγχόμενης πρόσβασης του Α.Ε.Ι. και τίθεται σε λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 16»

 

 

Πηγή: esos.gr

Απάντηση