Νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Πρέσβης για μια Ημέρα».

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, ανακοινώνουν με χαρά ότι ο Ιάσονας Νάσσης και η Ανθή Κουγιάλη, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, είναι οι νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Πρέσβης για μια Ημέρα».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της 80ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά, και κλήθηκαν μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου να υποβάλουν ένα σύντομο βίντεο με θέμα «Οι σχέσεις Ελλάδας-Καναδά στον 21ο αιώνα, μέσα από τα μάτια των νέων μελλοντικών ηγετών». Ο διαγωνισμός είχε στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά, να σκεφτούν κριτικά και να δραστηριοποιηθούν ως ενεργοί πολίτες.

Οι συμμετοχές που ελήφθησαν από όλη τη επικράτεια ήταν καινοτόμες, δημιουργικές και εντυπωσιακές. Ως αναγνώριση της σημαντικής προσπάθειας, της δημιουργικότητας και του ενθουσιασμού που επέδειξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, όλοι οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα λάβουν Έπαινο υπογεγραμμένο από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον Πρέσβη του Καναδά, Mark Allen.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ως νικητές του διαγωνισμού, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των Διπλωματικών Αποστολών, περνώντας μια μέρα στην Πρεσβεία του Καναδά. Το ρόλο του Πρέσβη του Καναδά θα αναλάβει ο Ιάσονας Νάσσης, ενώ η Ανθή Κουγιάλη θα αναλάβει καθήκοντα Πολιτικού Συμβούλου. Θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες τους για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοκαναδικών σχέσεων και να δείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες κατά τη διάρκεια συναντήσεων με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους βασικούς φορείς. Η εμπειρία αυτή μπορεί ακόμη και να εμπνεύσει τους ταλαντούχους μαθητές να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής καριέρας!

Το νικητήριο βίντεο και στιγμιότυπα των άλλων συμμετοχών που ελήφθησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας του Καναδά τις επόμενες εβδομάδες.

2 1 canada

Απάντηση