Πρύτανης: Υπάρχει πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η συρρίκνωση του Πανεπιστημίου είναι ζήτημα που αφορά το σύνολο της περιοχής καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα έρευνας και ανάπτυξης του τόπου.

Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κάνοντας την πρώτη εκτίμηση των δεδομένων είπε δύο λέξεις: Υπάρχει πρόβλημα.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χάνει περίπου 900 φοιτητές κάτι που αποδίδεται αφενός στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά και στην επιλογή ορισμένων τμημάτων του τοπικού ΑΕΙ να θεσπίσουν υψηλούς συντελεστές εκτιμώντας ότι έτσι ενισχύουν την φήμη τους! Με την διαφορά ότι κινδυνεύουν να μείνουν με ελάχιστους πρωτοετείς!

Επίσης πρόβλημα δημιουργείται και για το Τμήμα Γεωπονίας της Άρτας.

 

Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των βάσεων συνιστούν ένα σοβαρό πρόβλημα κι αυτό συμβαίνει όταν πέρσι το τοπικό μας ΑΕΙ μέτρησε ελάχιστες απώλειες.

«Δυστυχώς για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μένουν κενές περίπου το ¼ των θέσεων. Με την υιοθέτηση των απόψεων των τμημάτων που θέσπισαν υψηλότερους συντελεστές έχουμε πρόβλημα και στα Γιάννινα. Η επόμενη Σύγκλητος θα συζητήσει στο τέλος Αυγούστου τις εξελίξεις. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο επαναλαμβανόμενος αριθμός μειωμένων εισακτέων αποτελεί κριτήριο για κλείσιμο ή συγχώνευση ενός τμήματος» υπογράμμισε ο κ. Αλμπάνης.

Μάλιστα τόνισε ότι δημιουργείται πρόβλημα και στην εικόνα του Πανεπιστημίου καθώς το μέγεθος αποτελεί ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης.

«Η Σύγκλητος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν την κατάσταση και η πρότασή μου θα είναι να αλλάξουν οι συντελεστές», υπογράμμισε ο κ. Αλμπάνης.

πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Απάντηση