5 απλοί τρόποι να προγραμματίσετε το μυαλό σας !

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η αυτοΰπνωση να βγάλετε χρήματα και να είστε πιο επιτυχημένοι στην καριέρα σας. Η απάντηση είναι άτι θα σας επιτρέψει να επιστρατεύσετε το υποσυνείδητό σας για να πετύχετε τους στόχους σας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το υποσυνείδητό σας μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος βοηθός στην καριέρα σας. Η αυτοΰπνωση θα σας επιτρέψει να: προγραμματίσετε τον εαυτό σας για επιτυχία, βοηθώντας σας:

1. Να καθαρίσετε τα αρνητικά στοιχεία: Η πρόοδος συχνά αρχίζει, καθώς αναγνωρίζετε και καταλαβαίνετε τις τωρινές σας πεποιθήσεις και αντιλήψεις γύρω από τα χρήματα και την επιτυχία. Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε όποιες αναπαραγωγικές ιδέες και αρνητικές σκέψεις έχετε σε αυτό τον τομέα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.

2. Να καθορίσετε ξεκάθαρους στόχους. Μπορείτε να πετύχετε πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ πιο γρήγορα, αν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνει επιτυχία για σας και τι θέλετε στην καριέρα σας.

3. Να δημιουργήσετε νοερές εικόνες για τους στόχους σας. Χρησιμοποιώντας νοερές εικόνες και απεικονίσεις, μπορείτε να νιώσετε και να χτίσετε την επιτυχία μέσα στο υποσυνείδητό σας. Αυτό θα επιτρέψει στο νου σας να δουλέψει για να εξασφαλίσετε το «σπίτι των ονείρων σας» ή όποια άλλα υλικά αγαθά θέλετε. Οι νοερές εικόνες θέτουν σε κίνηση αυτά που χρειάζεστε για το επόμενο βήμα – δράση.

4. Να αναλάβετε δράση για να πετύχετε τους στόχους σας. Η επιτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από τη φαντασία. Πρέπει να δράσετε κιόλας. Πρέπει να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα που θα σας οδηγήσει στους στόχους σας.

5. Να είστε υπομονετικοί. Η αυτοΰπνωση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υπομονή και επιμονή, ώστε να συνεχίσετε να δουλεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας, ακόμη και αν φαίνονται να βρίσκονται πολύ μακριά στο μέλλον.

Θα έχετε μεγαλύτερη πρόοδο, αν μπορείτε «να δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε αυτή τη στιγμή. Όποια ηλικία κι αν έχετε, ανεξάρτητα από τα μειονεκτήματα που μπορεί να θεωρείτε ότι αντιμετωπίζετε, όσο μακρινοί κι αν φαίνονται οι στόχοι σας, πρώτα αναγνωρίστε και δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είστε τώρα. Αυτό σημαίνει ότι, αν έχετε αρνητικές σκέψεις για το χρήμα ή την επιτυχία, είναι καλύτερα να το αναγνωρίσετε αυτό πρώτα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Αν έχετε αρνητικές συνήθειες στη δουλειά σας, μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας. Δεχτείτε τα ελαττώματα σας και αποφασίστε να κάνετε αλλαγές από αυτό το σημείο και πέρα. Όσο αρνείστε τις αδυναμίες σας, αυτές θα λειτουργούν εναντίον σας. Αν προσποιείστε ότι δεν έχετε ελαττώματα, μπορεί να ξεγελάσετε κάπως το συνειδητό, αλλά δε θα ξεγελάσετε το υποσυνείδητό σας.

Κάντε έναν κατάλογο με τις αρνητικές σας συνήθειες, τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας. Γράψτε όποια χαρακτηριστικά λειτουργούν εναντίον σας ή εμποδίζουν την επιτυχία σας. Αυτό είναι το σημείο από το οποίο θα μπορέσετε να ξεκινήσετε. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να δουλέψει σε εκείνους τους τομείς που αναγνωρίζετε και θέλετε πραγματικά να αλλάξετε.
Εξαλείψτε τις αρνητικές σκέψεις για το χρήμα και την επιτυχία:

Μήπως πιστεύετε ότι αυτοί που κάνουν λεφτά είναι οι άτιμοι και οι διεφθαρμένοι; Θεωρείτε ότι τα λεφτά είναι η ρίζα όλων των κακών; Εχθρεύεστε τους πλουσίους; Πιστεύετε ότι για να πετύχετε εσείς πρέπει να αποτυχει κάποιος άλλος;

Αν σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις δίνετε θετική απάντηση, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε αρνητικά το χρήμα και την επιτυχία.

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια είναι η νοοτροπία σας απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα, δοκιμάστε να κάνετε μία αυτοεξερεύνηση με αυτοΰπνωση. Ενώ είστε σε ύπνωση, ανοιχτείτε σε οποιαδήποτε ενόραση γύρω από τις ασυνείδητες σκέψεις σας πάνω σε αυτά τα ερωτήματα.
Οι αρνητικές ιδέες στο υποσυνείδητό σας προέρχονται συχνά από πράγματα που σας είχαν πει οι γονείς σας όταν ήσαστε μικροί. Ή μπορεί να αναπτύξατε αυτή την ανθυγιεινή νοοτροπία από κάποια άλλη πηγή. Όμως, η προέλευση της νοοτροπίας σας δεν έχει τόση σημασία όσο η εξάλειψή της. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε συνεχώς πώς δημιουργήθηκε αυτός ο «σκουπιδότοπος σκέψεων» για το χρήμα και την επιτυχία, όπως τον ονομάζει ο Zig Ziglar (1975). Είναι προτιμότερο να διοχετεύσετε την ενέργειά σας στο να μετατρέψετε την αρνητική νοοτροπία σε θετική.

Ενώ είστε σε αυτούπνωση, κάντε υποβολές όπως: «Αναγνωρίζω ότι η νοοτροπία μου για το χρήμα και την επιτυχία μπορεί να μη με αφήνει να αποκτήσω αυτά τα πράγματα. Ίσως είναι δύσκολο να πετύχω έναν στόχο που πιστεύω ότι είναι περιφρονητέος. Όμως βλέπω ότι μπορώ να είμαι επιτυχημένος, χωρίς να στερήσω από κανέναν άλλο την επιτυχία. Ο κόσμος είναι γεμάτος αγαθά και ευκαιρίες για όποιον είναι πρόθυμος να δουλέψει για να αποκτήσει χρήμα και επιτυχία. Μπορώ να επιλέξω να δουλέψω για να πετύχω αυτούς τους στόχους».
Μπορείτε ακόμη να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις με υποβολές όπως: «Αν είμαι επιτυχημένος και έχω χρήματα, θα μπορώ να κάνω μεγαλύτερο καλό και να προσφέρω περισσότερα στην κοινωνία. Μπορώ να θέλω την επιτυχία χωρίς να νιώθω τύψεις. Όσο πιο επιτυχημένος είμαι, τόσο περισσότερο μπορώ να βοηθώ τους άλλους να πετύχουν κι αυτοί, αν το θέλουν. Δουλεύω για να αλλάξω αυτή τη στιγμή και η βελτίωση μπορεί να συνεχίζεται κάθε φορά που παίρνω μια απόφαση».

Καθορίστε ξεκάθαρους, εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους
Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για ένα πλοίο χωρίς προορισμό, για να παραφράσουμε μια παλιά παροιμία. Για να μπορέσετε να επιστρατεύσετε την ενέργειά σας και να δουλέψετε σωστά, πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα των στόχων σας.

■ Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να γράψετε μια ακριβή και λεπτομερή περιγραφή τής επιτυχίας που επιδιώκετε. Το να θέλετε απλώς πολλά λεφτά, ένα μεγάλο σπίτι και ένα σκάφος είναι ασαφής στόχος. Πρέπει να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται.
Ένας καλά προσδιορισμένος στόχος θα ήταν: «Να γίνω διευθυντής στην εταιρία μου σε τρία χρόνια. Να έχω ένα σπίτι σαν αυτό που έκοψα από το περιοδικό, με τέσσερις κρεβατοκάμαρες, κήπο, πισίνα και μεγάλη κουζίνα. Να έχω μια καινούργια σκούρα μπλε Corvette. Θα δουλέψω για να τα αποκτήσω όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια».
Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν: «Κάθε βήμα που κάνω, κάθε απόφαση που παίρνω, κάθε επιλογή ή δυνατότητα που ανακαλύπτω, θα με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου. Θα αποκτώ αυτά που με ευχαριστούν όλο και πιο εύκολα, ιδιαίτερα καθώς θα απελευθερώνομαι από τους φόβους μου και τις παλιές καταστροφικές μου πεποιθήσεις. Χτίζω μια πιο τολμηρή στάση. Νιώθω όλο και περισσότερο την ψυχική διάθεση της ευημερίας… συναισθηματικά, σωματικά και νοητικά. Μια πλήρης βελτίωση, μια νέα πίστη στον εαυτό μου, δημιουργημένη από μένα και γεμάτη σεβασμό αναπτύσσεται μέσα μου αυτή τη στιγμή».

Ένα τέτοιο σύνολο στόχων είναι πιο συγκεκριμένο και συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα. Οι στόχοι είναι εφικτοί και αποτελούνται από θετικά πράγματα που θέλετε να αποκτήσετε.
Πρέπει να ορίσετε μόνοι σας τους στόχους σας. Αν θέλετε υλικά αγαθά, βρείτε φωτογραφίες τους στα περιοδικά και κόψτε τις. Ενώ είστε σε αυτοΰπνωση, απεικονίστε αυτά τα πράγματα. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σε νοητικές κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες ζείτε στο σπίτι των ονείρων σας ή οδηγείτε το αυτοκίνητο των ονείρων σας.
Θα μπορούσατε ακόμη να κρεμάσετε τις φωτογραφίες των υλικών σας στόχων σε μέρη όπου θα τις βλέπετε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε όποιες μεθόδους μπορείτε, για να εμφυτεύσετε στο υποσυνείδητό σας τις λεπτομέρειες των στόχων σας.
Ο Wayne Dyer (1989) διδάσκει πως μπορεί να προχωρήσει κανείς πέρα από τα όριά του. Βοηθάει τους μαθητές ταυ να εστιάσουν πάνω στις ανακλαστικές τους αναδράσεις (την ανατροφή τους), που είναι η ρίζα των αρνητικών τους σκέψεων γύρω από το χρήμα, τον εαυτό τους και την καριέρα τους. Τα βιβλία του και οι κασέτες του είναι πολύ χρήσιμες και θα σας δώσουν πολλές ιδέες για υποβολές.
Η αυτοΰπνωση είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αλλάξετε τα παλιά πρότυπα και τις πεποιθήσεις που μπορεί να μη σας αφήνουν να φτάσετε τη μεγαλύτερη δυνατή σας απόδοση. Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε νέες ιδέες και να είστε δημιουργικοί είναι να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε νοερές εικόνες επιτυχίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *