Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τους συναδέλφους ως, απίστευτης ομορφιάς, έμπνευσης και δημιουργίας. Μία δράση ΟΑΣΗΣ μέσα στην εκπαίδευση! Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που παρακολούθησε το φεστιβάλ υπολογίζεται ότι  ξεπέρασε τις 850 σχολικές μονάδες

Δείτε παρακάτω την αποφώνηση του Κωνσταντίνου Μπουραζάνα στο 2ο  Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ

Aγαπητοί/ες μαθητές/τριες,  αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι και φίλες,

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθηματικού Μαθητικού Φεστιβάλ. ‘Ένα φεστιβάλ, που από  τα πολυάριθμα μηνύματα που έχουμε πάρει από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε σίγουροι ότι συμβάλει τους απώτερους σκοπούς σχολείου, που είναι να διεγείρει τη σκέψη των μαθητών/τριών και να κινήσει το ενδιαφέρον τους  για τις επιστήμες και τα μαθηματικά.

Το φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα, να γνωρίσει τους κορυφαίους επιστήμονες τη χώρας μας  που συμμετείχαν με τις ομιλίες τους ή τη συνέντευξή τους. Επίσης το φεστιβάλ, αποτέλεσε  μία μοναδική ευκαιρία διάχυσης των καλών πρακτικών που συντελούνται στα σχολεία της χώρας μας, μέσω της προβολής των εργασιών των σχολείων.  Οι εργασίες που λάβαμε από τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τις 120  και είναι όλες τους καταπληκτικές, περιέχουν θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα. Όποιος επιθυμεί, δύναται να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του φεστιβάλ (και αυτές που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε λόγω του χρονικού περιορισμού) στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό: ekete.gr

Το φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τους συναδέλφους ως, απίστευτης ομορφιάς, έμπνευσης και δημιουργίας. Μία δράση ΟΑΣΗΣ μέσα στην εκπαίδευση!

Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που παρακολούθησε το φεστιβάλ υπολογίζεται ότι  ξεπέρασε τις 850 σχολικές μονάδες.

Θα επιθυμούσα να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνετέλεσαν στην προετοιμασία αυτής της διοργάνωσης και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους oμιλητές μας:

  • Τον κ. Σταμάτη Κριμιζή  μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
  • Τον κ.  Χρήστο Ζερεφό γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών.
  • Τον κ. Φίλιππο Τρυποσκιάδη καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Τον κ. Στέφανο Αρετάκη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Όλους τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/ριες που συμμετείχαν με τις   εργασίες στους στο φεστιβάλ.

Και φυσικά όλους τους φίλους των μαθηματικών και των ευρύτερων επιστημών που μας παρακολουθείτε και συμμετέχετε στέλνοντάς με κάθε μέσο ενθαρρυντικά  μηνύματα.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ανταπόκρισή  σας  και η ενεργή συμμετοχή σας στο φεστιβάλ, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Το γεγονός αυτό μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε  με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη ώστε να προετοιμαστούμε για το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά

&

η κάθε μέρα να σας φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σας.

 

Μπουραζάνας Κωνσταντίνος

Πρόεδρος

Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών

Ε.Κ.Ε.ΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *