Ο γρίφος της ημέρας – Οι μοναχοί (Για Άριστους Λύτες!!! )

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Σ’ ένα μοναστήρι, ο αρχι-ηγούμενος συγκεντρώνει ένα πρωί όλους τους μοναχούς και τους λέει, πως κάποιος ή κάποιοι από αυτούς, έχουν πάνω τους το σημάδι του σατανά και πως πρέπει να το καταλάβουν μόνοι τους και να φύγουν απ’ το μοναστήρι το νωρίτερο δυνατόν.

Το σημάδι αυτό είναι ένα μαύρο στίγμα στο μέτωπο. Η μοναδική επαφή που έχουν οι μοναχοί μεταξύ τους είναι οπτική.

Οι μοναχοί μία μόνο  φορά την ημέρα, κάθε πρωί συγκεντρώνονται όλοι, σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο και προσεύχονται. Έτσι μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο, αλλά απαγορεύεται να του μιλήσουν ή να του κάνουν οποιοδήποτε νόημα. Επίσης σ’ όλο το μοναστήρι δεν υπάρχουν καθρέφτες, οπότε είναι αδύνατο να δει ένας μοναχός εάν έχει το στίγμα.

Πως θα καταλάβουν ποιοι έχουν το στίγμα για να φύγουν το συντομότερο δυνατό;

 

Προτάθηκε από τον Gbour

3 σχόλια

  1. IOANNIS PETSOULAS

    Η λύση είναι , ένας μόνο . Όλοι βλέπουν τον έναν αλλά δεν ξέρουν για τον εαυτό τους και δεν μπορούν να φύγουν . Αυτός που έχει το σημάδι δεν βλέπει κανέναν οπότε συμπεραίνει ότι είναι αυτός και φεύγει.

  2. kb Συντάκτης άρθρου

    δεν είναι σίγουρο ότι είναι μόνο ένας μπορεί να είναι και περισσότεροι

  3. ΄Ελενα Συκαρά

    Κάθε καλόγερος βλέπει όλους τους άλλους αλλά δεν βλέπει τον εαυτό του. Άρα:
    Αν είναι 1 ο σημαδεμένος: την 1η μέρα συνατώνται και δεν βλέπει κανέναν οπότε καταλαβαίνει ότι είναι ο ίδιος και αποχωρεί.
    Αν οι σημαδεμένοι είναι 2: Την 1η μέρα συναντώνται, αλλά δε φεύγει κανείς, μια και ο καθένας βλέπει τον άλλο ως σημαδεμένο. Όταν εμφανιστούν πάλι την 2η μέρα οι ίδιοι, κατανοούν ότι είναι δύο (ο ένας που βλέπει και ο εαυτός του) άρα αποχωρούν σε 2 ημέρες. Αντίστοιχα αν είναι 3 θα αποχωρήσουν σε 3 μέρες κ.ο.κ.

Απάντηση