Ερωτήσεις για το διαγωνισμό των εργασιών & δρώμενων

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό έργων με Δρώμενα (Θεατρικά, Μουσικά)  σχετικά με τα Μαθηματικά

Μια από τις δράσεις του 2ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, είναι η παρουσίαση εργασιών και δρώμενων σχετικά με τα Μαθηματικά, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε σχολεία της χώρας από ομάδες μαθητών/τριών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, με σκοπό να παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.

Εργασίες που τηρούν τις τεχνικές προϋποθέσεις (βλ. παρακάτω ερώτηση) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και θα είναι υποψήφιες να παρουσιαστούν κατά την ημέρα του Φεστιβάλ, για να πάρουν διάκριση.

Στις εργασίες μπορούν να λάβουν μέρος:

ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου – μια ή περισσότερες τάξεις ενός σχολείου – μια ομάδα μαθητριών και μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου – ένας μεμονωμένος μαθητής ή μαθήτρια σε συνεργασία πάντοτε με έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς (οποιασδήποτε ειδικότητας) του σχολείου.

Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία, για να στείλω μια εργασία;

Όσα σχολεία και εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στα δρώμενα με ομάδες μαθητών/τριων, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την πρόθεσή τους και να αποστείλουν το τελικό προϊόν μέχρι το Σάββατο 05 Μαρτίου 2022.

Ποιες εργασίες, και ποια θεατρικά και Μουσικά Δρώμενα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ;

Η Επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε ότι δρώμενα που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές θα ανεβαίνουν σταδιακά στο κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube και θα μείνουν αναρτημένα για πάντα. Από το σύνολο των έργων, ένα μέρος θα παρουσιαστεί τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν  δρώμενα από εκείνα που το κοινό θα επιλέξει. Για το σκοπό αυτό το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει το αγαπημένο του βίντεο. Από τη στιγμή που τα βίντεο θα «ανεβούν», αρχίζει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων έργων. Οι κανόνες είναι απλοί:

 • Στη ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.
 • Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσα έργα του αρέσουν.
 • Κάθε «αντίδραση» προσμετράται ως θετική ψήφος.

Η ψηφοφορία του κοινού λήγει  την παραμονή της έναρξης του Φεστιβάλ.

Για να είναι πιο εύκολη η συμμετοχή σας, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι του YouTube στον επόμενο σύνδεσμο:  http://bitly.ws/caG7 

Που μπορούμε να δούμε παραδείγματα εργασιών

Παραδείγματα εργασιών μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του 1ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές των διαγωνιζόμενων έργων;

Το βίντεο θα πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Μέγιστη διάρκεια βίντεο: 6 λεπτά.
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 100 ΜΒ.
 • Μορφή αρχείου βίντεο: MP4 ή WMV (Windows Media Video)
 • Προτεινόμενη ανάλυση: 960×720. (ελάχιστη ανάλυση τουλάχιστον 640×480)

Στο βίντεο θα πρέπει να παρουσιάζονται τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και το όνομα του σχολείου στους τίτλους αρχής ή τέλους. Πιο συγκεκριμένα, ζητείται να προετοιμάσετε και να ας αποστείλετε ένα βίντεο της παρουσίασής σας, που θα αποτελείται, κατά προτίμηση, από τις διαφάνειες της παρουσίασής σας μαζί με ταυτόχρονη αφήγηση. Θα υπάρξουν και οδηγίες για τη δημιουργία του βίντεο.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αρχείων βίντεο ορίζεται η 05/3/2022.

 • Το έργο μπορεί να περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες κλπ. Σε περίπτωση που περιλαμβάνει αφήγηση ή/και κείμενα αυτά θα πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα. Προαιρετικά, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, δύνανται να συμπεριλάβουν στο έργο μετάφραση ή/και υποτιτλισμό και σε άλλη γλώσσα.
 • Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι είτε πρωτότυπο είτε «ελεύθερο δικαιωμάτων» (όπως π.χ. το δωρεάν υλικό το οποίο διατίθεται στη Βιβλιοθήκη Ήχων του Youtube Studio) ή να χρησιμοποιηθεί μετά από σχετική άδεια.
 • Θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η έγκριση των προσώπων που τυχόν εμφανίζονται στο έργο.
 • Στο έργο πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά οι πηγές από τις οποίες αντλήθηκε το υλικό.
 • Για τη δημιουργία του μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα προγράμματα, όπως π.χ. το Movie Maker (Windows) ή το iMovie.

Συμμετείχα ως εκπαιδευτικός σε ομάδα που έλαβε μέρος στο Διαγωνισμό των Δρώμενων. Μπορώ να πάρω βεβαίωση συμμετοχής;

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”- Νόμος 4823/2021 Αρ. Φ. 136) στο άρθρο 32 αναφέρεται ότι η συµµετοχή σε καινοτόµα εκπαιδευτικά προγράµµατα ή σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος ολιγοµελούς οµάδας εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής µονάδας, εφόσον οδηγεί σε υλοποίηση δράσεων ή σε πανελλήνιους ή διεθνείς µαθητικούς διαγωνισµούς μοριοδοτείται με µία (1) µονάδα ανά πρόγραµµα, δράση ή διαγωνισµό και έως τρεις (3) µονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

Βασική προϋπόθεση χορήγησης βεβαίωσης είναι να εμφανίζεται το όνομα του εκπαιδευτικού στο εν λόγω βίντεο στους τίτλους αρχής ή τέλους. Η αποστολή της βεβαίωσης θα γίνει ηλεκτρονικά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν σε εύλογο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ..

Για να μπορέσετε να πάρετε βεβαίωση ότι συμμετείχατε στην προετοιμασία της εργασίας στο διαγωνισμό ο εκπαιδευτικός θα κάνει μια online αίτηση στο Ε.Κ.Ε.ΤΕ για την χορήγηση αντίστοιχης βεβαίωσης με κόστος 20 €.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή και η παρακολούθηση ολοκλήρου του Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *