6 Αρχαίες Συνταγές που Γιατρεύουν το Μυαλό και το Σώμα

Το σώμα και το μυαλό πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, για να εξασφαλίσουμε την βέλτιστη υγεία του οργανισμού. Πολλές αρχαίες θεραπείες στόχευαν προς αυτή την κατεύθυνση και είχαν ως σκοπό την εξισορρόπηση των επιπέδων ενέργειας του σώματος και τη ρύθμιση του pH του οργανισμού. Τέτοια γιατροσόφια χάριζαν ευεξία και ενδυνάμωση στον οργανισμό.

Σήμερα ξέρουμε ότι πολλά προβλήματα υγείας σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα. Η οξύτητα προκαλεί φλεγμονή, η οποία με τ σειρά της ωθεί τα επίπεδα της κορτιζόλης να αυξάνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας πληθώρας παθήσεων και ασθενειών. Για να βελτιώσουμε την υγεία μας, είναι σημαντικό να αλκαλοποιούμε το σώμα μας όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες φυσικές θεραπείες.
Εδώ είναι 6 θεραπείες που μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα και το μυαλό
1. Προσθέστε κάρδαμο στον καφέ σας
Ο καφές είναι το καθημερινό ρόφημα με το οποίο οι περισσότεροι από μας ξεκινούν τη μέρα τους. Η δυσάρεστη πτυχή του είναι ότι ρίχνει το pH και αυξάνει την οξύτητα του οργανισμού, πράγμα που μπορεί να βλάψει το σώμα μας, αν πίνουμε πάρα πολύ.
Για να αναιρέσετε αυτά τα επιβλαβή αποτελέσματα, προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμου σε κάθε φλιτζάνι καφέ που ετοιμάζετε. Αν θέλετε να αλκαλοποιήσετε περαιτέρω το σώμα σας, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό, αν πίνετε τον καφέ τα πρωινά. Αυτό δε θα κρατήσει την οξύτητα στα φυσιολογικά επίπεδα μόνο, αλλά παράλληλα θα σας  ενυδατώσει.

2. Καταναλώστε αλκαλικές τροφές
Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές μια διατροφή πλούσια σε αλκαλικές τροφές θα κάνει θαύματα. Θα αυξήσει τις πνευματικές σας επιδόσεις και της σωματικές σας αντοχές. Το φυσιολογικό επίπεδο pH του σώματος είναι μεταξύ 7,30 και 7,45, οπότε οι τροφές που ταιριάζουν σε αυτή την κλίμακα θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.
Τρόφιμα όπως τα ωμά φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και οι αμυλούχες τροφές είναι πιο κατάλληλα για το ανθρώπινο σώμα. Απ’ την άλλη, η κατανάλωση κρέατος, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η επεξεργασμένη ζάχαρη, και το αλκοόλ ρίχνουν το επίπεδο του pH του σώματός και το καθιστούν ευπαθές σε σοβαρές ασθένειες. Επίσης, το pH του νερού που πίνετε είναι σημαντικό Προσπαθήστε να πίνετε μη-φθοριωμένο, και ιονισμένο νερό.

Απάντηση