Επτά επιτυχημένοι άνθρωποι αποκαλύπτουν τα βιβλία που τους άλλαξαν τη ζωή

Τα παρακάτω βιβλία αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη, αλλάζοντας ριζικά την κοσμοθεωρία της ζωής τους και βοηθώντας τους να ξεκινήσουν μερικές από τις πιο αξιοζήλευτες επαγγελματικές σταδιοδρομίες.
Τι προτείνουν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι και ποια βιβλία αποτέλεσαν «σταθμό» στη ζωή τους;  

Τζεφ Μπέζος

«Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

Ο Αμερικανός Τζέφρυ Μπέζος, γνωστός ως Τζεφ Μπέζος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Amazon αναφέρει ότι «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας» ήταν ένα βιβλίο που τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Ο ίδιος ανέφερε στο Newsweek το 2009: «Αν διαβάσετε «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, δεν μπορείτε παρά να απομακρυνθείτε και να σκεφτείτε, πέρασα 10 ώρες, ζώντας μια εναλλακτική ζωή και έμαθα κάτι για τη ζωή και για τη μετάνοια».


Σέριλ Σάντμπεργκ

«Μια ρυτίδα στο χρόνο», Madeleine L’Engle

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια, συγγραφέας και διευθύντρια τεχνολογίας του Facebook ανέφερε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι ταυτίστηκε με την «ομολογουμένως γελοία ηρωίδα» του φανταστικού μυθιστορήματος της Madeleine L’Engle σε νεαρή ηλικία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήθελα να είμαι η Meg Murry. Μου άρεσε πολύ πώς συνεργάστηκε με άλλους για να πολεμήσει εναντίον ενός άδικου συστήματος και πώς αγωνίστηκε για να σώσει την οικογένειά της κόντρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Τζον Τσάμπερς

«Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν», Μαρκ Τουαίην

Ο βραβευμένος με Οσκαρ «make-up artist», ανέφερε πρόσφατα στην εφημερίδα The Mercury News ότι το μυθιστόρημα του Μαρκ Τουαίην τον βοήθησε να μάθει να διαχειρίζεται τη δυσλεξία του ως νεαρό άτομο.  Ο ίδιος υποστήριξε: «Ήταν ένα βιβλίο που με βοήθησε να μετατρέψω μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου σε δύναμη».

Τζεφ Ουέινερ

«Η τέχνη της ευτυχίας»
, Δαλάι Λάμα

Ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn υποστήριξε στη Business Journal της Silicon Valley ότι το κλασικό βιβλίο του Δαλάι Λάμα, του δίδαξε τον «αληθινό ορισμό της συμπόνιας». Οπως επισήμανε: «Είναι μια πρώτη αρχή όσον αφορά τον τρόπο που φιλοδοξώ να διευθύνω. Και εξακολουθώ να λέω “φιλοδοξώ” επειδή είναι δύσκολο να το κάνω».

Μαρκ Μπένιοφ

«Η Τέχνη του Πολέμου»
, Σουν Τσου

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Salesforce.com, έχει δηλώσει ότι «Η Τέχνη του Πολέμου» του Σουν Τσου, είναι ένα βιβλίο που έχει συμβάλει περισσότερο στην καριέρα του.

Ο Μπενιόφ έγραψε, μάλιστα, ακόμη και τον πρόλογο στην έκδοση του 2008:
«Από τότε που διάβασα για πρώτη φορά την «Τέχνη του πολέμου» πριν από δώδεκα χρόνια, έχω εφαρμόσει τις έννοιές της σε πολλές στιγμές της ζωής μου», ενώ συμπληρώνει: «Τα “μηνύματα” του βιβλίου μου έδωσαν την ιδέα να μπω σε μια βιομηχανία που κυριαρχείται από πολύ μεγαλύτερους παίκτες – και μας έδωσε τις στρατηγικές για να τους καταστήσουμε αδύναμους. Τελικά, μ’ αυτόν τον τρόπο το salesforce.com ανέλαβε ολόκληρη τη βιομηχανία λογισμικού».

Στηβ Τζομπς

«Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι»
, Παραμχάνσα Γιογκανάντα

Μόλις πέθανε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple το 2011, ο CEO της Salesforce, Μαρκ Μπένιοφ ανέφερε ότι οι φίλοι και η οικογένεια του, έλαβαν ένα αντίγραφο της «Αυτοβιογραφίας ενός Γιόγκι», που γράφτηκε από έναν Ινδό γκουρού. Το γεγονός αυτό το είχε προγραμματίσει ο ίδιος ο Jobs, γιατί το βιβλίο αυτό αποτέλεσε ένα κρίσιμο κομμάτι στην ιστορία της εταιρείας και γι’ αυτό ήθελε να το μάθουν όλοι.

Μπιλ Γκέιτς

«The Better Angels of Our Nature»
, Steven Pinker

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, μ’ ένα tweet το Μάιο που απευθυνόταν σε νέους αποφοίτους, ανέφερε ότι το bestseller του Steven Pinker είναι «το πιο εμπνευσμένο βιβλίο» που έχει διαβάσει ποτέ.

Ο Γκέιτς υποστηρίζει ότι το βιβλίο του 2011, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η βία έχει μειωθεί με το πέρασμα των χρόνων, δείχνει «πώς ο κόσμος βελτιώνεται», ενώ ο ίδιος επισημαίνει: «Δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Απλώς σημαίνει ότι πιστεύετε ότι μπορούν να λυθούν».

πηγή

Απάντηση