Πώς θα παροτρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία

Όλοι συμφωνούμε ότι η ενασχόληση των παιδιών με τα βιβλία και ιδιαίτερα τα εξωσχολικά, μόνο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχθεί για εκείνα. Πάμε να δούμε πώς θα τους δημιουργήσετε κίνητρα για να τα δουν με καλό μάτι…

  • Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι η αγάπη για τα βιβλία δημιουργείται σε βάθος χρόνου και θα πρέπει να γίνει με επιθυμία του παιδιού. Μην περιμένετε να γίνει ένας μικρός…βιβλιοφάγος από τη μια στιγμή στην άλλη επειδή του αναλύσατε τα οφέλη!
  • Αποσυνδέστε το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων από τη βελτίωση των επιδόσεών του στο σχολείο, όχι επειδή δεν ισχύει, αλλά επειδή το ζητούμενο είναι να το επιζητεί για ευχαρίστηση και ψυχαγωγία.
  • Μην περιμένετε να το φέρετε σε επαφή με βιβλία όταν μάθει ανάγνωση. Όσο πιο νωρίς αρχίσει να εξοικειώνεται μαζί τους, τόσο πιο πιθανό είναι να ανακαλύψει από μόνο του ότι του αρέσουν τα επόμενα χρόνια. Σε πρώτη φάση και μόνο ότι θα τα ξεφυλλίζει και θα παρατηρεί με έκπληξη τις φωτογραφίες τους είναι μεγάλο κέρδος.
  • Αγοράστε βιβλία με ενδιαφέρουσες ιστορίες για να διαβάζετε στο παιδί σας όταν το επιθυμεί. Θα καταλάβετε ότι όντως έχετε κάνει σωστές επιλογές, βλέποντας ότι το μικρό σας ζητάει όλο και πιο συχνά να του διαβάσετε κάτι, πολλές φορές και τα ίδια βιβλία.
  • Τέλος, μια ουσιώδης παρότρυνση για το παιδί θα είναι να βλέπει ότι οι γονείς του συνηθίζουν να διαβάζουν βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους και το απολαμβάνουν. Με τον καιρό, από περιέργεια και μόνο, θα θελήσει να πάρει στα χέρια του ένα βιβλίο.

govastileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *