Πως θα βελτιώσετε τις γλωσσικές του δεξιότητες του παιδιού

Ίσως θεωρείτε ότι μια βόλτα στη βιβλιοθήκη παρέα με το παιδί σας θα μπορούσε να ενισχύσει τις γλωσσικές του δεξιότητες. Όμως, εκείνο που δεν γνωρίζετε είναι ότι μια βόλτα μέχρι το κολυμβητήριο ή το γήπεδο ποδοσφαίρου της γειτονιάς θα μπορούσε να το βοηθήσει εξίσου.

Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση βελτιώνει τις ικανότητες ανάγνωσης ενός παιδιού. Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα παιδιά που είναι περισσότερο ικανά σωματικά τείνουν να έχουν ταχύτερη ανταπόκριση του εγκεφάλου κατά την ανάγνωση.

Επιπλέον, τα παιδιά που γυμνάζονται παρουσιάζουν βελτιωμένες γλωσσικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης απλών φράσεων και της αποφυγής γραμματικών λαθών. Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι δεν αποδεικνύεται εάν η πιο εντατική άσκηση οδηγεί άμεσα σε καλύτερες επιδόσεις.

Τα πιο δραστήρια παιδιά έχουν καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, με την έννοια ότι φαίνεται να είναι σε θέση να διαχειριστούν πιο σωστά τα διαθέσιμα μέσα του εγκεφάλου προκειμένου να επεξεργαστούν όσα διαβάζουν.

Ο επικεφαλής καθηγητής της μελέτης Charles Hillman, από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αναφέρει: «Πολλές μελέτες που διεξήχθησαν την τελευταία δεκαετία σε παιδιά και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν επανειλημμένα αποδείξει την επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον τρόπο ζωής ενός ατόμου και στη δομή, τη λειτουργία και τη νοητική απόδοση του εγκεφάλου. Όμως, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δώσουμε έμφαση στα αίτια της βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας σε παιδιά που είναι πιο γυμνασμένα από άλλα της ίδιας ηλικίας».

πηγή: www.infokids.gr

Απάντηση