Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μενού
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
    • ΔΗΜΟΤΙΚΟ
    • Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • ΑΛΓΕΒΡΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΑΛΓΕΒΡΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
    • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    • ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
  • Μαθηματικό Φεστιβάλ
  • ΓΡΙΦΟΙ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
  • ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • Αναζήτηση
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
    • ΔΗΜΟΤΙΚΟ
    • Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    • ΑΛΓΕΒΡΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΑΛΓΕΒΡΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
    • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    • ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
  • Μαθηματικό Φεστιβάλ
  • ΓΡΙΦΟΙ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
  • ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
 Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη έχουν χρόνο για μεσημεριανό; Δείτε πώς προτιμούν το γεύμα τους

...20/10/20180

Έρευνα σχετικά με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της εργασίας διεξήγαγε ο όμιλος Edenred.

Συγκεκριμένα, υπό την ιδιότητά του ως συντονιστής του προγράμματος FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, μέσω της προσφοράς και της ζήτησης, ο όμιλος Edenred διεξήγαγε έρευνα μέσα στο 2018 σε περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους και 1.400 ιδιοκτήτες εστιατορίων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία, και Ισπανία) σχετικά με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Η έβδομη έρευνα FOOD barometer επεσήμανε μία σειρά από τάσεις: την απότομη αύξηση της ζήτησης για υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα, τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσουν την ευημερία των εργαζομένων τους και το ενδιαφέρον που δημιουργεί η τεχνολογία για την ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής.

Ως βασικός κανόνας παραμένει η ύπαρξη χρόνου για μεσημεριανό διάλειμμα, με ορισμένες διακυμάνσεις μεταξύ των χωρών

Σύμφωνα με την έρευνα FOOD barometer, περίπου το 75% των Ευρωπαίων έχει χρόνο για ένα μεσημεριανό διάλειμμα (+5 πόντοι από το 2014), ενώ το 27% συχνά τρώνε στα γραφεία τους. Το 94% των Βέλγων τρώνε τακτικά στο χώρο εργασίας, ενώ στη Γαλλία το μεσημεριανό διάλειμμα είναι απαραβίαστο. Πράγματι, το 26% των Γάλλων εργαζομένων βγαίνουν τακτικά έξω για το μεσημεριανό τους γεύμα, με την απόσταση και την τιμή να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, όπως συμβαίνει και με το 39% των Ιταλών και το 34% των Σλοβάκων εργαζομένων, οι οποίοι τρώνε σε εστιατόρια, για να επωφεληθούν από το υγιεινό, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Η υγιεινή τάση κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει παρατηρηθεί, μετά την έναρξη της έρευνας «βαρομέτρου», είναι η μεγαλύτερη επίγνωση σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Το 2013, μόνο το 28% των Ευρωπαίων επέλεγε ένα εστιατόριο με υγιεινά μενού. Σήμερα, το 43% δίνει σημασία στην υγιεινή διατροφή (+15 πόντοι). Αυτό αποτελεί ακόμη πιο σημαντικό κριτήριο στην Αυστρία, όπου το 49% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως τα υγιεινά γεύματα είναι πολύ σημαντικά όταν επιλέγουν ένα εστιατόριο.

Ο ολοένα και σημαντικότερος ρόλος των εταιρειών

Η επιθυμία του να τρώνε πιο υγιεινά συνοδεύεται επίσης από μία άλλη τάση. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ο εργοδότης τους πρέπει να συμβάλει στην ευημερία τους. Σήμερα, το 72% (+43 πόντοι από το 2016) των Ευρωπαίων εργαζόμενων νιώθουν ότι μία εταιρεία οφείλει να βοηθά τους εργαζομένους της να τρέφονται υγιεινά και να βελτιώνουν την ευημερία τους στη δουλειά, μέσω ποικίλων καινοτομιών, προσφέροντας για παράδειγμα καλάθια με φρούτα. Το 33% των εργαζομένων θα ήθελε να έχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο εστιατορίων που προσφέρει ισορροπημένα γεύματα. Το 60% των Ευρωπαίων εργαζομένων νιώθουν επίσης ότι η εταιρεία μπορεί να συμβάλει στην ευημερία τους, παρέχοντας πρόσβαση σε αθλητικά κέντρα για το προσωπικό, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 72% στη Γαλλία.

Και τα εστιατόρια παρατηρούν πρώτα από όλους αυτές τις νέες τάσεις. Στην Ισπανία, το 69% των ιδιοκτητών εστιατορίων έχουν παρατηρήσει μεγαλύτερη ζήτηση για ισορροπημένα πιάτα συγκριτικά με το 2017. Για να συμβαδίσουν με αυτή τη νέα ζήτηση, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και εκπαίδευση και προσαρμόζουν τα μενού τους. Σήμερα, το 55% των ιδιοκτητών εστιατορίων στη Γαλλία δηλώνουν ότι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή. Αντιμέτωποι με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών, το 41% των Ευρωπαίων εστιατορίων πιστεύουν ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην προετοιμασία νέων υγιεινών πιάτων, σε σύγκριση με το 39% πέρυσι. Ωστόσο, η έρευνα του «βαρομέτρου» αποκάλυψε διαφορές μεταξύ των χωρών. Στην Τσεχία, μόνο το 27% των ιδιοκτητών εστιατορίων πιστεύει ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση των μαγειρικών τους συνηθειών, ενώ το 66% αυτών είναι της ίδιας γνώμης στην Πορτογαλία.

 

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X

Μου αρέσει αυτό:

Like Φόρτωση...

Σχετικά

Κατηγορίες
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Τι απέγιναν τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

Επόμενο άρθρο

Ο μαθηματικός που πειραματίστηκε με την επενδυτική και έβγαλε δισεκατομμύρια

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΑΣ

 

Η ζωντανή ροή του 4ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ
Ο Ευθύμιος Καξίρας στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
Ο Κίμων Δρακόπουλος στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
Η ζωντανή ροή του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού φεστιβάλ - 2η ημέρα
Η ζωντανή ροή του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ - 1η ημέρα
Ο κ. Γιάννης Ζουγανέλης στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
Ο κ. Μανώλης Κέλλης στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
Η ζωντανή ροή του 4ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΣΥΔ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη καταχώριση δικαιολογητικών

26/04/2025

Κ. Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση δεν έχουν θέση στο σύστημα εκπαίδευσης- Με ικανοποίηση άκουσα ότι θα μειωθεί η διδακτέα ύλη

26/04/2025

Το Πρότυπο Λύκειο Λάρισας στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

12/04/2025

Συμμετοχή των Μαθητών του Πρότυπου Γυμνασίου Λάρισας στο 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

10/04/2025

Μαθηματικά, δημιουργία και έμπνευση στο 11ο ΓΕΛ Λάρισας – Εκδήλωση στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ

06/04/2025

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ – «Τα Μαθηματικά Είναι Παντού»

05/04/2025

Η 1η μέρα του 1ου Δ. Μ. Μ. Φεστιβάλ

https://www.youtube.com/watch?v=_UWm-P4F7Sc&t=174s

Η 2η μέρα του 1ου Δ. Μ. Μ. Φεστιβάλ

https://youtu.be/4Ei1t4mK0P0

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο 1ο Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ

https://youtu.be/j3bmVKJUt1s

Ο Αθανάσιος Φωκάς στο 1ο Δ.Μ.Μ. Φεστιβάλ

https://youtu.be/vv2lobi-L5Y

Δημοσιεύστε το άρθρο σας εδώ

“Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ”  δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί  να δημοσιεύσει το άρθρο του.

Εάν θέλετε να δημοσιευτεί το άρθρο σας αρκεί να το στείλετε στο kbourazanas@gmail.com

 

 

* Αν κάποια  εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
  • ΑΛΓΕΒΡΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • ΑΛΓΕΒΡΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
  • Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
  • Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πνευματικά δικαιώματα © 2025 Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.

Θέμα Codilight απόFameThemes
%d