Γιγάντιος αστεροειδής ενδέχεται να πέσει στη Γη το 2023

Γιγάντιος αστεροειδής ενδέχεται να πέσει στη Γη το 2023

Από έναν τεράστιο αστεροειδή, διπλάσιο από το άγαλμα της Ελευθερίας, απειλείται η Γη και μπορεί να πέσει στις 8 Αυγούστου του 2023.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της NASA, ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2018 LF16 έχει μία στις 99,9999967% πιθανότητες να προσκρούσει στον πλανήτη μας.

Οι εμπειρογνώμονες της NASA εκτιμούν ότι ο επισκέπτης από το Διάστημα έχει διάμετρο περίπου 213 μέτρα, περίπου διπλάσιος από τον πύργο ρολογιού του Big Ben στο Λονδίνο και είναι τέσσερις φορές ψηλότερος από

Αν αυτή η μικρή πιθανότητα που έχει να πέσει στη Γη γίνει τελικά πραγματικότητα, η δύναμη πρόσκρουσης ενός αντικειμένου παρόμοιου μεγέθους θα μπορούσε να είναι τόσο ισχυρή όσο μία έκρηξη 50 μεγατόνων, η ισχυρότερη που θα είχε ποτέ σημειωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), οι τεράστιοι αστεροειδείς τείνουν να χτυπήσουν τη Γη σχεδόν μία φορά κάθε 1.000 χρόνια.

Και όπως ειπώθηκε μόνο ένας αστεροειδής άνω των έξι χιλιομέτρων θα ήταν δυνατόν να συγκριθεί με εκείνον που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

 

Απάντηση