Σκάκι: Η 18χρονη Σταυρούλα στους κορυφαίους του κόσμου

Σκάκι: Η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου στους κορυφαίους του κόσμου

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια συμμετείχε μέχρι χθες στο μεγάλο κλειστό διεθνές τουρνουά του Μαυροβουνίου με την επωνυμία «Third Saturday. Εκεί όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει την πρώτη θέση με 7/9, κερδίζοντας μάλιστα και 27 βαθμούς στο ΕΛΟ, αλλά πέτυχε έκανε και το πρώτο βήμα (νόρμα) για τον τίτλο του GM (Γκραντ – Μετρ), που αποτελεί και τον κορυφαίο σκακιστικό τίτλο που υπάρχει στον κόσμο!

Σε συνέχεια μιας τριετούς συμφωνίας που είχε κάνει η διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ΦΙΝΤΕ), η Σαουδική Αραβία θα είναι βασικός χρηματοδότης των αγώνων και δίνει το όνομα του Βασιλιά Σαλμάν στον τίτλο της διοργάνωσης «King Salman World Rapid and Blitz Championships» αλλά μερικές εβδομάδες πριν ανακοινώθηκε πως ο τόπος διεξαγωγής θα είναι η Ρωσία και όχι όπως πέρσι το Ριάντ.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο κλασικό σκάκι, του Μάγκνους Κάρλσεν, ενώ θα μετέχει και πληθώρα κορυφαίων σκακιστών. Στους άνδρες: Νακαμούρα, Αρονιάν, Μαμεντιάροβ, Βαγκ Χάο, Καριάκιν κ.ά. – στις γυναίκες: Α. Μούζιτσουκ, Ζου Βενζούν, Λάγκνο, Τζαγκνίτζε κ.ά. Η μοναδική ελληνική συμμετοχή έως τώρα είναι της Σταυρούλας Τσολακίδου στο ράπιντ και το μπλιτς γυναικών.

Πηγή:kavalapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *