Αρχίζει αύριο το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Λάρισας

Το 1ο Μαθηματικό φεστιβάλ αρχίζει αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου και θα γίνει στους χώρους του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.

Στις θεματικές ενότητες του 1ου Μαθηματικού φεστιβάλ εντάσσονται:

 Οι διαγωνισμοί Μαθηματικών Γρίφων

Τα Βιωματικά Εργαστήρια μαθητών/τριων για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων.

Παρουσιάσεις δημιουργικών εργασιών, στις οποίες μαθητές από πολλά γυμνάσια και λύκεια του ν. Λάρισας θα παρουσιάσουν στο αμφιθέατρο του σχολείου, δράσεις τις οποίες έχουν υλοποιήσει στο σχολείο τους.  Τέτοιες δράσεις είναι:

Θεατρικά δρώμενα (καλλιστεία τετραπλεύρων του Κορδώση, αριθμομαχία , δύο κύκλοι,           αριθμητικοί υπολογισμοί, μοιράζοντας 49 κατσίκια, απλά μαθηματικά,        Κύκλοι-ζεύγη και ευθείες, Επίδειξη κατασκευής χαρταετού- για την κατανόηση κανονικών πολυγώνων)

Παραδοσιακοί & Μοντέρνοι χοροί στους οποίους  μαθητές και μαθήτριες θα χορέψουν σε κύκλους σχηματίζοντας τις διάφορες θέσεις δύο κύκλων στο επίπεδο, κύκλων και ευθειών, αλλά και τα διάφορα σχήματα τετραπλεύρων.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:

Τα Μαθηματικά στην Ιατρική: Υπολογίζοντας τα μυστικά της ζωής  – από τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη  Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα. Επαγγέλματα με μέλλον»  – από την κ. Ιακωβάκη Ευαγγελία, σύμβουλο ΣΕΠ.

Η διαχείριση των Δυσκολιών των εξετάσεων-  από τον Ζαγοριανό Κων/νο, Παιδοψυχίατρο

Στόχος του Φεστιβάλ είναι οι μαθητές       να βιώσουν την μάθηση μέσα το παιχνίδι και την ενεργή εμπλοκή τους,         να ψυχαγωγηθούν ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους, να οδηγηθούν σε κοινωνικοποίηση με συνεργατικές πρακτικές και δοκιμασίες και να υποστηριχθούν στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Το  1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Λάρισας διοργανώνεται με πρωτοβουλία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ ν. Λάρισας  και το 6ο Γενικό Λύκειο  και το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας στις 4 και 5 Απριλίου στο 6ο Γενικό Λύκειο.

Απάντηση