Έλληνας Μαθηματικός ο εξυπνότερος καθηγητής στη σχολή τένις του Ναδάλ στη Μαγιόρκα

Στα 35 του χρόνια ο εκ Κορίνθου ορμώμενος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διακρίθηκε μεταξύ δεκάδων άλλων καθηγητών σε μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες τένις του κόσμου που φέρει την υπογραφή του Ναδάλ

O Σάκης Σπυρόπουλος είναι ο Έλληνας μαθηματικός που τα τελευταία δυο χρόνια έχει καταφέρει να διακριθεί ως ο εξυπνότερος και καλύτερος καθηγητής στην ακαδημία τένις του Ραφαέλ Ναδάλ στη Μαγιόρκα. 

Στα 35 του χρόνια ο εκ Κορίνθου ορμώμενος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διακρίθηκε μεταξύ δεκάδων άλλων καθηγητών σε μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες τένις του κόσμου που φέρει την υπογραφή του Ναδάλ.

ell2

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Σάκης Σπυρόπουλος εξήγησε πως έφυγε από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και πώς βρήκε δουλειά στην Ακαδημία τένις στην Μαγιόρκα. «Το 2011 έφυγα από την Ελλάδα και εργάστηκα σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία. Εκεί κάθισα για τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια δίδαξα μαθηματικά σε Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία. Το 2017 είδα μέσω της πλατφόρμας linkedin μια αγγελία της Ακαδημίας που ζητούσε μαθηματικό. Έστειλα βιογραφικό και με πήραν. Υπέγραψα συμβόλαιο και από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και σήμερα εργάστηκα στην ακαδημία του Ναδάλ. Διδάσκω μαθηματικά στη δευτέρα και τρίτη λυκείου αλλά και σε όσους συνεχίζουν εκεί στο πανεπιστήμιο».

Κατά τη φετινή αποφοίτηση των τελειόφοιτων η κόρη του Τόνι Ναδάλ μνημόνευσε τον Σάκη Σπυρόπουλο ως τον καλύτερο καθηγητή. Ο Έλληνας μαθηματικός έχει αναδειχθεί ως ο εξυπνότερος καθηγητής και τα δυο χρόνια που βρίσκεται στην ακαδημία ύστερα από ψηφοφορία των μαθητών της.

Όσον αφορά τον Ραφαέλ Ναδάλ ο Σάκης Σπυρόπουλος λέει: «Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις. Όταν δεν είναι στην Αμερική ή όταν δεν συμμετέχει σε τουρνουά, έρχεται και μένει στο σπίτι του στο χωριό Πόρτο Κρίστο που είναι δέκα λεπτά από την ακαδημία. Όταν βρίσκεται εδώ, κάθε ημέρα έρχεται στην ακαδημία και είτε προπονείται είτε μιλά με τους σπουδαστές».

Απάντηση