Αθλητικές Σπουδές με υποτροφία στις ΗΠΑ

Αθλητικές Σπουδές με υποτροφία στις ΗΠΑ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η σταδιοδρομία στο εξωτερικό αποτελεί μια  λύση και συχνή επιλογή των νέων. Ανάμεσα στις χώρες που ενδείκνυνται ιδιαίτερα για το σκοπό αυτό είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παρότι η μετανάστευση στις Η.Π.Α για οικονομικούς λόγους είναι δυσκολότερη από ποτέ, η χώρα μέσω της εκπαιδευτικής και αθλητικής της πολιτικής επιτρέπει- και μάλιστα ενθαρρύνει- την προσέλευση νέων από όλο τον κόσμο, μέσω του συστήματος υποτροφιών που παρέχει.

Συγκεκριμένα:

Κάθε ακαδημαϊκό έτος οι απόφοιτοι μαθητές/αθλητές από τα 36.000 περίπου high schools των ΗΠΑ και απόφοιτοι από όλον τον κόσμο διεκδικούν μια θέση στα 2000 περίπου ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουν αθλητικά προγράμματα  (1102 NCAA Ι,  ΙΙ, ΙΙΙ, 560 NJCAA, 255 NAIA). Το ενδιαφέρον είναι φυσικά μεγάλο. Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι το 2018  550.305 αγόρια και 430.368 κορίτσια  διεκδίκησαν μία από τις  18.712 και 16.532 θέσεις (για αγόρια και  κορίτσια αντίστοιχα) που ήταν διαθέσιμες στο πανεπιστημιακό επίπεδο για το άθλημα του Μπάσκετ και μόνο. Το ποσοστό επιτυχίας μειώνεται ακόμα περισσότερο αν συνυπολογισθούν και τα παιδιά που προσπαθούν να διεκδικήσουν μια θέση στις πανεπιστημιακές ομάδες των ΗΠΑ από όλο τον κόσμο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι ένα σημαντικό  ποσοστό των αθλητών/φοιτητών κερδίζουν μέχρι και 100% υποτροφία (δίδακτρα, διαμονή, διατροφή), είναι κατανοητή η τεράστια ζήτηση και ο ανταγωνισμός που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα.

Μια από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στην Αθλέλιξη είναι η ενημέρωσή σας επί της διαδικασίας διερεύνησης υποτροφιών και η υποστήριξη και καθοδήγησή σας σε όλα τα βήματα που οδηγούν  σε μία επιτυχημένη έκβαση  της προσπάθειάς σας:

ΒΗΜΑ 1οΚαταγραφή/τεκμηρίωση του αθλητικού επιπέδου του παιδιού με σωματομετρικά στοιχεία, επίσημα στατιστικά και αποτελέσματα αγώνων. Δημιουργία βίντεο με highlights.

ΒΗΜΑ 2οΚαταγραφή/τεκμηρίωση του ακαδημαϊκού επιπέδου του παιδιού (επίσημη μετάφραση βαθμολογίας σχολείου, αποτελέσματα από το τεστ SAT ή το τεστ ACT, αποτελέσματα από τα τεστ αγγλικών TOEFL, ή  IELTS.

ΒΗΜΑ 3οΜε βάση τα παραπάνω δεδομένα, δημιουργία «προφίλ» του παιδιού και του «position projection» το οποίο ενημερώνει για τις πιθανότητες που έχει το παιδί για να συμμετέχει στο NCAA I, II, III,  NAIA, ή NJCAA.

ΒΗΜΑ 4οΑναζήτηση πανεπιστημίων στα οποία υπάρχει πιθανότητα το παιδί, με βάση το προφίλ του, να ενταχθεί στην ομάδα με μερική ή πλήρη υποτροφία.

ΒΗΜΑ 5οΚαθοδήγηση για τη διαδικασία απόκτησης F1 βίζας και ενημέρωση για τον τρόπο ζωής ενός φοιτητή/αθλητή στις ΗΠΑ.

Σε ειδικές περιπτώσεις μόνο, εάν κριθεί κατάλληλο,  μπορεί να συσταθεί στον αθλητή να ξεκινήσει τη διαδικασία φοιτώντας σε High School ή Preparation School στις ΗΠΑ.

Στοιχεία επικοινωνίας: εδώ

Απάντηση