Τη συμπερίληψή τους στον πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ζητούν εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν

Το ζήτημα ανέκυψε από «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες δεν καταχώρισαν στον ΟΠΣΥΔ σωστά τα τυπικά τους προσόντα και δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους τους, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Τη συμπερίληψή τους στον κύριο ή επικουρικό πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 ζητά ομάδα εκπαιδευτικών που απορρίφθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους που μας απέστειλαν  τονίζουν ότι το πρόβλημά τους οφείλεται σε «αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης», οι οποίες «δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν παράλληλα «να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ», αλλά και «να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των απορριπτέων εκπαιδευτικών της προκήρυξης 3ΕΑ/2019:

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που βρισκόμαστε στον πίνακα απορριπτέων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019, παρόλο που διαθέτουμε το τυπικό προσόν ένταξης για τον κύριο ή επικουρικό πίνακα.

aporipteoi

Ο λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η αίτησή μας οφείλεται σε αμέλεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίες ανέλαβαν τη συμπλήρωση των στοιχείων μας στον opsyd. Πιο συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν καταχώρισαν σωστά τα τυπικά μας προσόντα (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή ή τη Σχολική Ψυχολογία) και κυρίως δεν συμπλήρωσαν το πεδίο με τη συνάφεια στους τίτλους μας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Ως αποτέλεσμα, αν και διαθέτουμε τα τυπικά προσόντα, το σύστημα μας προσπερνά λόγω αυτού του κενού, για το οποίο οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν αδυναμία διόρθωσης, διότι δεν έχουν πρόσβαση στον opsyd.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για το ανωτέρω λάθος δεν είναι δική μας και βαρύνει αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στις Συμπληρωματικές οδηγίες ΟΠΣΥΔ για την ενημέρωση φακέλων εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις που αναρτήθηκαν στον opsyd.

Ζητούμε:

  • Η παράλειψη αυτή των Διευθύνσεων να μην μας στερήσει την ένταξη στον κύριο ή επικουρικό πίνακα κατά περίπτωση, σύμφωνα με το προσόν ένταξης που διαθέτουμε.
  • Να επιληφθεί του θέματός μας η ΔΟΕ, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν εγγυάται ότι θα διευθετηθεί το θέμα μας μέσω της ένστασης και βιώνουμε μια κατάσταση αβεβαιότητας και αγωνίας.
  • Να γίνει σύσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποφυγή ανάλογων παραλείψεων στο μέλλον, που μπορούν να μας στερήσουν την εργασία μας.

Απάντηση