Φυσική του Άι Βασίλη

Φυσική του Άι Βασίλη

1.  Κανένα είδος ταράνδου δεν μπορεί να πετάξει.

Η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει 300.000 είδη πτηνών και εντόμων που πετούν, όμως ιπτάμενο τάρανδο μόνο ο Άι Βασίλης έχει δεi.

Επιπλέον αποτελεί το μόνο ιπτάμενο είδος που για να πετάξει κινεί τα πόδια του!

2.    Υπάρχουν δυο δις παιδιά στον κόσμο.

Όμως ο Άι Βασίλης δεν δίνει δώρα στα Μουσουλμανάκια, στα Εβραιόπουλα στα Ινδουιστάκια στα Βουδιστάκια, και στα κακά Χριστιανόπουλα οπότε μειώνονται οι υποχρεώσεις στο 15% δηλαδή 378 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18.

3.  Ο Άι Βασίλης έχει 31 διαθέσιμες ώρες να δουλέψει εκμεταλλευόμενος τις ζώνες ώρας και κινούμενος αντίθετα από τη φορά περιστροφής της Γης.

Έτσι υπολογίζουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει ότι διατίθεται χρόνος 1/1000 του δευτερολέπτου σε κάθε επίσκεψη για να παρκάρει το έλκηθρο,να ανέβει με τη σκάλα στην ταράτσα, να χωθεί μέσα στην καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να βάλει δώρα κάτω από το δέντρο, να φάει γλυκά που του έχουν αφήσει,να ανέβει πίσω στην καμινάδα και να φύγει πάλι με το έλκηθρο.

Τελικά υπολογίζουμε,ότι ο Άι Βασίλης τρέχει με 975 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο,δηλαδή 3000 φορές η ταχύτητα του ήχου. Για τη σύγκριση, αναφέρουμε ότι το ταχύτερο ανθρώπινο όχημα, ο διεθνής διαστημικός σταθμός τρέχει με 41,1 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

4.     Το φορτίο του έλκηθρου αποτελεί θέμα μελέτης.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε καλό παιδί παίρνει ένα μέσο πακετάκι Lego που ζυγίζει περίπου 0,4 Kg τότε θα πρέπει το έλκηθρο να έλκει 321.000 τόνους χωρίς τον santa δηλαδή τέσσερις φορές το βάρος του Τιτανικού.

Μία λύση βέβαια θα ήταν να μεταφέρει το φορτίο κατά μήκος βλητικής παραβολικής τροχιάς στην οποία θα είχαμε συνθήκες απώλειας βαρύτητας, αλλά οι υπολογισμοί ταχύτητας εδώ δεν συμφωνούν.
Επιπλέον, επειδή ο μέσος όγκος του δώρου Lego είναι 0,008 m^3 τα δώρα των 378 εκατομμυρίων καλών παιδιών θα είχαν συνολικό όγκο 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή όσο περίπου ο βράχος της ακρόπολης και του Λυκαβητού μαζί.

Επειδή όμως τρέχει επιπλέον με 975 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, θα πρέπει οι τάρανδοι που ηγούνται στο έλκηθρο να έχουν θερμικές ασπίδες όσο 10 διαστημικά λεωφορεία ώστε να αντιμετωπίσουν τη θερμοκρασία των 2000 βαθμών Κελσίου από την τριβή της ατμόσφαιρας.

Τελικά, όταν ο Άι Βασίλης έκανε το πρώτο ταξίδι του θα πρέπει ο ίδιος μαζί με το φορτίο να κατέληξαν σε φλεγόμενη μάζα που διασκορπίστηκε κάπου πάνω από τη Λαπωνία, πράγμα που επιμελώς κρύβουμε από τα καλά Χριστιανόπουλα που έτσι υπερέχουν σε σχέση με τα αλλόθρησκα παιδάκια και τα κακά Χριστιανόπουλα !

https://www.youtube.com/watch?v=mawtE4ZjTB4

https://www.youtube.com/watch?v=uC1v-jm97hw

(Απο τον τοίχο του Κ.Παπαγιαννούλη)

Απάντηση