Έξυπνες 3άδες, για ελαφρά γεύματα

Οι σωστοί συνδυασμοί των βασικών γευμάτων είναι σημαντικοί για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου γεύματος που παρέχει κορεσμό και ικανοποίηση. Οι συνδυασμοί που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα εύκολοι και  απαιτούν μικρό χρόνο προετοιμασίας.

α) συνδυασμός, αραβική πίτα με κοτόπουλο η γαλοπούλα και λαχανικά

1ff939fc7538955c65d40706bb4c31edΜια υγιεινή, μα συνάμα γρήγορη επιλογή για το ελαφρύ σας γεύμα.

Προετοιμασία
 Κράτησε λίγο κοτόπουλο απ’ το χθεσινό σου γεύμα ή πάρε μια δυο φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, τύλιξέ τα σε μια μέτρια αραβική πίτα, πρόσθεσε δυο φέτες τυρί του τοστ, λίγο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα κι ένα φύλλο μαρούλι κι το κολατσιό σου είναι ήδη τυλιγμένο. Η συγκεκριμένη γέμιση αραβικής πίτας είναι πολύ γνωστή στους λάτρης του είδους σε γνωστή αλυσίδα παρασκευής έτοιμων μικρογευμάτων.

β) συνδυασμός, με βάση το αυγό και το ψωμί του τοστ

Η παρακάτω συνταγή είναι μια πλήρη και γευστική τριάδα για κυρίως ή ελαφρύ γεύμα.

Προετοιμασία
Βάζεις μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το γεμίζεις με δυο φέτες ψωμί του τοστ σε μικρά τετράγωνα…

kΑπλώνεις τρεις φέτες τυρί του τοστ για να καλύψεις το ψωμί…lΣπας δυο αυγά πάνω από το τυρί…ll
Προσθέτεις περίπου δέκα ντοματίνια κομμένα στη μέση και κάπου εδώ ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι…
Πρόσθεσε άλλη μια φέτα τυρί του τοστ σε μικρά κομμάτια…
lollΧαμήλωσε τη φωτιά στο μισό, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι…
lo

Άφησε τα υλικά να σιγοψηθούν για πέντε με δέκα λεπτά μέχρι να δέσει στο ασπράδι των αυγών…
hyyy

Σερβίρεις προσεκτικά το φαγητό χωρίς να σπάσει και τρώτε απ’ το ίδιο πιάτο αλλά πίνετε από διαφορετικά ποτήρια ένα καλό κόκκινο κρασί
iiii

γ) συνδυασμός με βάση την φέτα και γραβιέρα στο φούρνο.

d7c71a7b40db4637760bac5e2aa96e1e

Προετοιμασία
Αν είσαι λάτρης του τυριού και σου είναι δύσκολο να αποφασίσεις μεταξύ μια πικάντικης φέτας ή μιας μυρωδάτης γραβιέρας εδώ παρακάτω έχω την απόλυτη γευστική λύση για σένα. Φύλαξε το μυστικό αυτής της συνταγής για να το μοιραστείς με κάποιον που αγαπάς.

Βάλε τέσσερις λεπτές γραβιέρα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ. Τοποθέτησε από πάνω τέσσερις λεπτές φέτες τυρί φέτα και μερικά μπαστουνάκια από κόκκινη και πράσινη πιπεριά. Γαρνίρισε με ένα κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι και ρίξε το στο φούρνο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές. Συνόδεψέ το με μια φρέσκια σαλάτα, τρία τέσσερα μικρά παξιμαδάκια κι ένα ωραίο κόκκινο κρασί ή ένα ποτηράκι τσίπουρο και απόλαυσε την εξαιρετική χημεία που θα κάνουν αυτά τα δυο τυριά καθώς θα λιώνουν στο στόμα σου.

δ) συνδυασμός, με βάση το φρυγανισμένο ψωμί με κασέρι και γαλοπούλα

da444858198b49e49ba396685ce47424

Προετοιμασία
Βάλε να ζεσταθεί για δυο τρία λεπτά στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα, πρόσθεσε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο ή λίγη φυτική μαργαρίνη και ρίξε και λίγη ρίγανη από πάνω. Τύλιξε ένα κομμάτι γραβιέρα ή κασέρι με μια φέτα ζαμπόν γαλοπούλας ή άλλο άπαχο ζαμπόν πρόσθεσε κι ένα φρούτο και η πλήρες 3άδα σου είναι έτοιμη προς βρώση.

 

 

Attachments

Απάντηση