ΑΠΘ: Χρηματοδοτεί ντοκιμαντέρ για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τον Β’ ΠΠ

Την προσπάθεια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, που αφορά την εξόντωση των εβραϊκών πληθυσμών της Θεσσαλονίκης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα χρηματοδοτήσει το ΑΠΘ, όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ.

Το ντοκιμαντέρ θα σχετίζεται τόσο με τα δραματικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, “όσο και με όσα έλαβαν χώρα στα στρατόπεδα της Πολωνίας” εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως η ολοκλήρωση της οπτικοακουστικής παραγωγής τοποθετείται χρονικά “στο καλοκαίρι του 2020”.

“Με συγκεκριμένες κινήσεις, κινήσεις ουσίας, τιμάμε αυτή την ημέρα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η μνήμη πρέπει να μας οχυρώσει -και θα μας οχυρώσει- απέναντι στις ακρότητες και τη βαρβαρότητα του παρελθόντος”, πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και εξήγησε πως σε κάθε περίπτωση και μετά την περάτωση της προσπάθειας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα είναι στη συνέχεια “διαθέσιμο σε όλους”, για δημόσια προβολή, όποτε και όπου αυτό ζητηθεί να γίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *