Προσλήψεις στα Πανεπιστήμια – Αναλυτικά οι 412 θέσεις

Την κατανομή 412  θέσεων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, Πανεπιστήμια και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες   σε προσωπικό, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα η κατανομή των 412 θέσεων έχει  ως εξής:


Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, επιτρέπεται η καθ’ υπέρβαση του ανωτέρω αριθμού πρόσληψη συμβασιούχων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα Πανεπιστήμια και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. με τον περιορισμό του χρόνου που αντιστοιχεί αθροιστικά σε τέσσερις χιλιάδες εκατόν είκοσι ανθρωπομήνες (412 Χ 10 μήνες), εφόσον αυτοί προσλαμβάνονται με μισθολογική αντιστοιχία χαμηλότερη από τη βαθμίδα του Αναπληρωτή ή Επίκουρου Καθηγητή ή εφόσον προσλαμβάνονται με μερική απασχόληση, με την προϋπόθεση ότι η ετήσια δαπάνη δε θα υπερβαίνει τη δαπάνη που αντιστοιχεί σε τετρακόσιους δώδεκα (412) συμβασιούχους Αναπληρωτές ή Επίκουρους Καθηγητές.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα. Τους τελευταίους επτά μήνες, ενδεικτικά:

– Καλύψαμε με πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ. Επιχορηγήσαμε με 22 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού τα Πανεπιστήμιά μας.

– Υπογράψαμε πιστώσεις νωρίτερα από ότι συνήθως για θέσεις έκτακτου προσωπικού θέσεων 407 στα Πανεπιστήμια που υπερέβησαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αμιγώς από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου.

– Απελευθερώσαμε τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας, αντί του γραφειοκρατικού, δυσκίνητου πρότερου καθεστώτος.

– Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες διαχείρισης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας το φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία.

– Αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργειών με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας.

– Συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

– Και σήμερα, προχωρήσαμε σε 412 νέες θέσεις στα ΑΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σταθερή επιδίωξή μας, η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.”

πηγή

Απάντηση