Ένας απόφοιτος του ΕΜΠ μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ

O καθηγητής του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών, καθώς και του Τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, Γιάννης Κεβρεκίδης, απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών (National Academy of Engineering) των ΗΠΑ.

 

Η εκλογή στην εν λόγω Ακαδημία, η οποία έχει 2.309 εγχώρια και 281 διεθνή μέλη, είναι μεταξύ των κορυφαίων διακρίσεων για μηχανικούς στον κόσμο. Το 2015 ο Γ. Κεβρεκίδης είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Χημικής Μηχανικής στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

Ο Γ. Κεβρεκίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, έλαβε το Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το ΕΜΠ το 1982 και πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του πανεπιστημίου της Μινεσότα το 1986. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ από το 2017 διδάσκει στο Τζον Χόκπινς, ενώ έχει υπάρξει σύμβουλος του Εθνικού Εργαστηρίου Los Alamos National Laboratory των ΗΠΑ, καθώς και των εταιρειών Shell και Exxon.

Mε πρωτοποριακό διεπιστημονικό ερευνητικό έργο στη Μηχανική των Διεργασιών, στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και στους επιστημονικούς υπολογισμούς στην Προτυποποίηση Πολύπλοκων Συστημάτων Πολλαπλών Κλιμάκων, ο Γιάννης Κεβρεκίδης έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης επιστήμης του χημικού μηχανικού και των επιστημών μηχανικού γενικότερα. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τις πρωτοποριακές εργασίες του στην μελέτη της δυναμικής απόκρισης των χημικών αντιδράσεων, καθώς επίσης των χημικών και ηλεκτροχημικών αντιδραστήρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *