Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Δεν αναρτούν βαθμολογίες, προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Για εμπαιγμό της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας) στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να μην αναρτήσουν τις βαθμολογίες τους.

«Ο εμπαιγμός από την πλευρά της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζεται. Παρά λοιπόν τις επανειλημμένες ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπομνήματα και κινητοποιήσεις σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τόσο για τους μήνες Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου του 2018 αλλά και για τους μήνες του Χειμερινού Εξαμήνου του τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ένα μήνυμα σχεδόν απειλητικό στις 6/2 καλεί τους συναδέλφους εκτάκτους εκπαιδευτικούς, να αναρτήσουν τις βαθμολογίες από τα μαθήματα των οποίων είχαν την ευθύνη ως την Παρασκευή 7/2. Απλήρωτοι! Και παρά το γεγονός της ύπαρξης αντίστοιχης απόφασης του Συλλόγου μας για το αντίθετο. Και παρά το γεγονός της εκκρεμούς δικαστικής απόφασης για το περασμένο Εξάμηνο. Σε όλο δε, το διάστημα αυτό, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είχε το σθένος να καλέσει τον κλάδο μας ούτε μισή φορά σε διάλογο για τη διερεύνηση της πιθανότητας έστω, εξεύρεσης μιας λύσης στο επίμαχο θέμα των συμβάσεών μας και των αποδοχών μας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας. Εμφανίζεται λαλίστατο όμως, μέσω απρόσωπων μηνυμάτων στη λογική «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» όταν πρόκειται να μας κάνει υποδείξεις», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

»Στη βάση λοιπόν των αποφάσεων των Γενικών μας Συνελεύσεων καλούμε τους συναδέλφους Ακαδημαϊκούς Υποτρόφους, να μην προχωρήσουν σε καμία ανάρτηση βαθμολογιών τόσο των μαθημάτων των οποίων είχαν την ευθύνη, όσο και αυτών που τους ανατέθηκε η ανάρτηση βαθμολογιών!», συνεχίζουν.

Καταλήγοντας ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις επόμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου και στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στις 12 μ. στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Απάντηση