Κεραμέως για ενδεχόμενη παράταση σχολικού έτους λόγω κορωνοϊού

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε στο MEGA πως με τα δεδομένα που έχουμε, δεν προβλέπεται η παράταση του σχολικού έτους

Ενώ η ανησυχία εντείνεται για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά την εκτόξευση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας στα 31, μέσα σε λίγες ώρες το  μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας καθηγητής  της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής απαντάει σχετικά με το καθολικό κλείσιμο των σχολείων

“Ένα από τα μέτρα που θα εκτιμηθούν είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών  και όχι όπως στην Ιταλία που τώρα είναι σε έξαρση κι αποφασίστηκε των κλείσιμο των Πανεπιστημίων και σχολείων” είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Η Υπουργός Παιδείας για ενδεχόμενη παράταση σχολικού έτουςΑπό τον Έβρο, όπου βρίσκεται σε περιοδεία στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή «LIVE NEWS» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κλείσιμο των σχολείων όπου προς το παρόν το απέκλεισε.

Η Υπουργός τόνισε πως  «όλα τα σενάρια» είναι ανοιχτά ενώ σημείωσε ότι ακολουθεί πάντα τις συστάσεις του ΕΟΔΥ όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων.

Για τα 28 σχολεία που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, τόνισε ότι το κλείσιμο αυτό διαρκεί 14 μέρες από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο εκάστοτε σχολείο.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές που είναι σε καραντίνα σπίτι τους λόγω του κορωνοϊού δεν θα πάρουν απουσίες.Τέλος, η Νίκη Κεραμέως απέκλεισε παράταση του σχολικού έτους, λέγοντας όμως ότι έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ενέργειες για τα σχολεία που έκλεισαν οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απάντηση