Αναβάλει όλες τις επιμορφωτικές συναντήσεις το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

Αναβάλει όλες τις επιμορφωτικές συναντήσεις το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας – Δείτε το έγγραφο

 

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

Η κρισιμότητα της εξάπλωσης του ιού COVID-19 απαιτεί απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr ) μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνει ο Οργανισμός. Ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας αυτής ώστε καθεμιά/καθένας Εκπαιδευτικός κάθε βαθμίδας Εκπαίδευσης να λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές. Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ξεκινά από την εφαρμογή των οδηγιών που προτείνονται από κάθε πολίτη.

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, αυτό το χρονικό διάστημα έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση επιμορφώσεων σε ομάδες σχολείων και ενημερώσεις σε ομάδες εκπαιδευτικών και στελεχών. Στις δράσεις αυτές συναθροιζόμαστε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Προκειμένου οι δράσεις μας να έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ανέπτυξε αλληλογραφία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η γνωμοδότηση του οποίου (Α.Π.4938/5-3-2020) ήταν πως δεν υπάρχει λόγος αναβολής των επιμορφωτικών δράσεων καθώς δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή μας.

Το θέμα συζητήθηκε και στη 12η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: α) τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ.στις 8/3 (https://eody.gov.gr/anakoinosi-neon-metron-gia-tin-prostasia-tis-dimosias-ygeias/) β) οι αναστολές/αναβολές επιστημονικών συνεδρίων που ανακοινώθηκαν και ανακοινώνονται καθημερινά από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικές Οργανώσεις, γ) η αδυναμία εξασφάλισης όλων των παραμέτρων που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των συμμετεχουσών/όντων στις ενέργειες αυτές που ματαιώνει κάθε προσπάθεια για τη μη διάδοση του ιού και, δ) η αγωνία που υπάρχει στο κοινωνικό σύνολο, αποφασίστηκε ομόφωνα, η αναβολή της πραγματοποίησης κάθε επιμορφωτικής και κάθε ενημερωτικής συνάντησης που είχε προγραμματιστεί από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας,μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την αντιμετώπιση του ιού οπότε και θα καθοριστούν νέες ημερομηνίες υλοποίησης αυτών των δράσεων.

Η αναβολή των επιμορφωτικών / ενημερωτικών συναντήσεων σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει πως οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δε θα συνεχίσουν το έργο τους ή πως αναστέλλονται οι λειτουργίες του ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Παρακαλούμε με τη μέριμνα των Διευθυντριών/Διευθυντών των σχολικών μονάδων να ενημερωθούν οι Εκπαιδευτικοί, οι Γονείς/Κηδεμόνες και οι Μαθητές/Μαθήτριες για την αναβολή αυτή. Γίνεται σαφές πως η όποια τροποποίηση του προγράμματος των σχολικών μονάδων είχε δρομολογηθεί, ακυρώνεται και πως οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

 

Απάντηση