Ο γρίφος της Εβδομάδας – «Η απόδραση»

Πολλά χρόνια πριν σε ένα μακρινό βασίλειο υπήρχε ένας βασιλιάς που δεν άφηνε σε κανέναν να φύγει από την αυτοκρατορία του και δεν άφηνε ξένους να μπουν. Υπήρχε μόνο μία γέφυρα που ένωνε το βασίλειό του με τον έξω κόσμο. Οι βασιλικές εντολές ήταν πως όποιος βγει έξω θα πρέπει να εκτελεστεί. Και όποιος μπει, θα πρέπει να σταλεί πίσω.

Για να ξεκουραστεί, ο φύλακας κάθεται μέσα στην καλύβα για 5 λεπτά και μετά επέστρεψε στο πόστο του. Χρειάζεται 8 λεπτά κάποιος για να περάσει την γέφυρα. Μόνο μία γυναίκα κατάφερε να αποδράσει.

ΠΩΣ;

κουίζ δύσκολο

3 σχόλια

  1. Carlo de Grandi

    Θα ξεκινήσει ακριβώς την ώρα που ο φύλακας θα βρίσκεται στην καλύβα. Θα προχωρήσει για τέσσερα λεπτά και τότε θα γυρίσει πίσω. Στο πέμπτο λεπτό ο φύλακας που θα βγει από την καλύβα θα θεωρήσει ότι η γυναίκα έρχεται από το αντίθετο μέρος και θα την
    γυρίσει πίσω κι’ έτσι θα περάσει απέναντι

  2. ΚΔ

    Αρχίζει να περπατάει στη γέφυρα και στα 4′ κάνει μεταβολή και βαδίζει προς το βασίλειο. Όταν βγει ο φύλακας θα νομίσει ότι έρχεται προς το βασίλειο και θα την “επιστρέψει” πίσω, δηλαδή θα τη βγάλει από το βασίλειο.

  3. Β.Γ.

    Την ώρα που ο φύλακας μπαίνει μέσα για τα 5 λεπτά , η γυναίκα φεύγει και όταν φθάνουν τα 5 λεπτά αναστρέφει τη πορεία της κατα 180 μοίρες . Έτσι ο φύλακας όταν βγει την βλέπει να έρχεται τη στέλνει πίσω και η γυναίκα καταφέρνει να δραπετεύσει .

Απάντηση