Επικρατέστερο σενάριο το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου στις 25 Μαΐου

Σε θρίλερ και εξίσωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα ή όχι των σχολείων της χώρας με την κυβέρνηση να αποφασίζει την τελευταία στιγμή, λαμβάνοντας υπόψιν και την τελική εισήγηση της Ειδικής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN στην κυβέρνηση υπάρχουν αυτήν την στιγμή δύο απόψεις, Από τη μία κάποια μέλη της εκτιμούν ότι στα θρανία πρέπει να επιστρέψουν στα μέσα Μαΐου μόνοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Ιουλίου.

Οι ίδιοι επιχειρηματολογούν ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θεωρούνται ώριμοι (έχουν και δικαίωμα ψήφου) για να ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής και στα διαλείμματα. Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο καθολικό άνοιγμα των σχολείων καθώς αρκετοί μαθητές έρχονται μετά το τέλος των μαθημάτων σε επαφή με ενήλικους αλλά και ενδεχομένως, γιαγιάδες και παππούδες που δεν αποκλείεται να αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους μέχρι την επιστροφή των γονέων από τη δουλειά.

Από την άλλη μέλη της κυβέρνησης επιμένουν στο άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων, κυβέρνηση με στόχο να μπορέσουν οι γονείς των παιδιών, που βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού, να επιστρέψουν σταδιακά στις εργασίες τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να επαναλειτουργήσουν σταδιακά από τα μέσα έως τα τέλη Μαΐου, όλα τα σχολεία, με πρώτα τα Γυμνάσια και τελευταία τα Δημοτικά

Επικρατέστερο σενάριο, μέχρι στιγμής, ωστόσο, είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, ξεκινώντας με την επανέναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 25 Μαΐου. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο έως και την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της χώρας και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει διευκρινιστεί, σε περίπτωση που λειτουργήσουν όλες οι τάξεις, τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (23.4), τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο αναμένεται η ιεράρχηση, όπως είπε. Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστών μέτρων που ίσχυαν μέχρι τις 27 Απριλίου έως και τις 4 Μάϊου.

πηγή

Απάντηση