Πανελλήνιες 2020: Προσλήψεις για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων ζητά η ΕΛΜΕ

Την ενίσχυση των σχολείων με εκπαιδευτικούς προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα κατά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2020 ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επανεκκίνηση των σχολείων και τις Πανελλήνιες 2020 η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση «να γίνουν άμεσα προσλήψεις-μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, για να δοθεί ειδική άδεια σε όσους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.»

Πέρα από το ζήτημα των Πανελληνίων 2020, η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των σχολείων (μικρές αίθουσες, βρύσες – τουαλέτες σε άσχημη κατάσταση) και σημαντικές παραλείψεις σε ό,τι αφορά την υγεία των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Πειραιά για τις Πανελλήνιες 2020 και τα σχολεία:

-απαιτούμε κανείς εκπαιδευτικός-μαθητής που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην επιστρέψει στο σχολείο! Καλούμε τους συναδέλφους με υποκείμενα νοσήματα να υποβάλουν αίτηση για ειδική άδεια, ακόμα και αν δεν περιγράφεται σαφώς στις εγκυκλίους το νόσημα που αντιμετωπίζουν. Για το σκοπό αυτό, να προσκομίσουν (μέσω του σχολείου τους) ιατρική γνωμάτευση (βλέπε εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/110/οικ.8189, ημερομηνία 20-3-2020) και να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση (θα στείλει σχέδιο και η ΕΛΜΕ). Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λήψη της ειδικής άδειας, ώστε να γίνεται παρέμβαση της ΕΛΜΕ. Κανένας μόνος του!

-Για τους συναδέλφους που φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να δοθεί η δυνατότητα εργασίας από απόσταση (τηλε-εκπαίδευση). Η δυνατότητα αυτή περιγράφεται και δίνεται σαφώς στην εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/110/οικ.8189, ημερομηνία 20-3-2020, του ΥΠΕΣ-Ενότητα Α) .

-Απαιτούμε να δοθεί ειδική άδεια για τις συναδέλφισσες που είναι σε εγκυμοσύνη.

-Απαιτούμε να μη χρεωθεί καμία ημέρα κανονικής άδειας. Ειδικά για τους αναπληρωτές να μη γίνει καμία περικοπή αποδοχών, με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης (τόσες και τόσες πέρασαν “νύχτα” για λογαριασμό της εργοδοσίας).

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις-μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων, για να δοθεί ειδική άδεια σε όσους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

-Με ευθύνη του κράτους και των υγειονομικών αρχών να οργανωθεί η πραγματοποίηση μαζικών τεστ ανίχνευσης του ιού στα σχολεία. Δημιουργία, άμεσα, δομών σχολικής υγιεινής και ασφάλειας με τη στελέχωση όλου του απαραίτητου προσωπικού (σχολίατροι, νοσηλευτές κ.τ.λ.).

πηγή

Απάντηση