Νέα ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ειδική ρύθμιση κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, η οποία προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα που προχωρούμε σε σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους.

 

Ειδικότερα, προβλέπεται, όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Μέριμνα του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που πρέπει να παραμείνουν σπίτι. Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Επισημαίνεται ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επίσης, ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.

Δείτε αναλυτικά τη ρύθμιση ΕΔΩ

 

1 σχόλιο

  1. Θάνος

    Για να μην νομίζει κανείς ότι μας κοροϊδεύει, θα ήθελα να δω έγγραφη την άδεια της ΑΠΠΔ η οποία επιτρέπει όλο αυτό το έκτρωμα που πέρασε η κ. Κεραμέως. Θα ήθελα πολύ να δω πως η ΑΠΠΔ δεν βλέπει την κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών που θα εκτεθούν σε δημόσια θέα με αυτή τη διαδικασία.
    Αλλά υποπτεύομαι ότι τέτοιο έγγραφο απλά δεν υπάρχει! Και ο ισχυρισμός ότι υπάρχει έγκριση της ΑΠΠΔ είναι ΨΕΥΔΗΣ!
    Αναμένουμε…

Απάντηση