Εικονική αποφοίτηση σε ιαπωνικό πανεπιστήμιο με χρήση ρομπότ

Η πανδημία δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης, Υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση. Οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλε-διασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Τα ρομπότ Newme – σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA – φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλίκιο αποφοίτησης, και στη θέση του «προσώπου» έφεραν tablet επιτρέποντας με αυτόν το τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Η τελετή ήταν εν μέρει εικονική εν μέρει στον πραγματικό κόσμο: τέσσερις φοιτητές και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου είχαν φυσική παρουσία. Με την ανάγνωση του ονόματος ενός φοιτητή που αποφοιτούσε, το ρομπότ-avatar κινείτο προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου κ. Ομάε Κενίτσι και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης. Τα ρομπότ-avatar τηλεχειρίζονταν οι τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες.

 

πηγή

Απάντηση