Να ανοίξουν αργότερα προτείνει μελέτη του ΑΠΘ

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλης της χώρας. Συνθήκες που θα διαμορφωθούν καθοριστικά από την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο.

Να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία προτείνει μελέτη του ΑΠΘ

Ήδη, μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και ερευνητικών φορέων έχει προτείνει τα σχολεία να ανοίξουν αργότερα, στο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που συμμετέχει σε αυτή, προειδοποιεί για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου και μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων θέτει και την καθυστέρηση του ανοίγματος των σχολείων, μαζί με τον περιορισμό του συγχρωτισμού σε δημόσιες συγκοινωνίες, μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ κ.α.

Η αυξητική τάση που αναμένεται μετά το τέλος Αυγούστου θα μπορούσε να αναχαιτιστεί με επιπλέον μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία δε θα έπλητταν την τουριστική δραστηριότητα (π.χ. καθυστέρηση ανοίγματος των σχολείων, περιορισμός συγχρωτισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, κ.α.)” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

 

Απάντηση