Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα

Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Διαμαρτυρόμαστε έντονα  για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία. Επιστολές στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών βιώνουμε μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο λόγω της οικονομικής
κρίσης των τελευταίων ετών και επίσης της πανδημίας Covid-19, για την οποία έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι έχουμε εξαιρεθεί από μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης όπως π.χ. από την επέκταση του μέτρου μείωσης 40% του ενοικίου για τους μήνες που έπονται του Μαίου, και για την μη ένταξη ακόμη των Κέντρων Ξένων Γλωσσών εταιρικής μορφής, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ στην αποζημίωση ειδικού σκοπού Απριλίου 2020.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το σοβαρότερο ζήτημα του Kλάδου μας που οδηγεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεών μας είναι τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία. Έχουμε επανειλημένως ενημερώσει και ζητήσει να λάβετε μέτρα για να σταματήσει το παράνομο φαινόμενο που πλήτει τις νόμιμες επιχειρήσεις μας και την κοινωνία ολόκληρη.
Ενώ εμείς τα ΚΞΓ είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκρινόμαστε στις αλλεπάλληλες απαιτήσεις των υπηρεσιών σας εσείς παράλληλα αφήνετε να γιγαντώνεται ανεξέλεγκτα το φαινόμενο των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των οικοδιδασκαλείων.
Σας διαβιβάζουμε εκ νέου τις προτάσεις που σας έχουμε επανειλημένως εκθέσει.
1. Να θεσπιστεί νόμος προκειμένου οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας B1, Β2, Γ1, Γ2 να εγγράφονται στους εξεταστικούς φορείς μέσω των νομίμων κέντρων ξένων γλωσσών, πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη με νόμο σε Σχολές Μουσικής, Σχολές Χορού και Οδήγησης. Με εξαίρεση, φυσικά, τους υποψηφίους που εγγράφονται στις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσω των δημόσιων σχολείων.

2. Nα απαιτείται υποχρεωτικά από όλους τους εξεταστικούς φορείς, ο Α.Φ.Μ. έναρξης
επαγγέλματος και ο κωδικός ΕΟΠΠΕΠ του κέντρου ξένων γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου για
να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

3. Να ελεγχθούν όλες οι διαδικτυακές διαφημιστικές σελίδες και πλατφόρμες καθηγητών ιδιαιτέρων μαθημάτων ξένων γλωσσών από αρμόδια υπηρεσία, πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη σε άλλους κλάδους όπως π.χ. πλατφόρμες Airbnb.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εάν δεν λάβετε μέτρα, τώρα που το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις
εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, να γνωρίζετε ότι οικειοθελώς γίνεστε συμμέτοχοι στον
αφανισμό ενός νόμιμου Κλάδου που έχει συνεισφέρει πολλά στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία, και παράλληλα γίνεστε προστάτες των παρανόμων εφόσον τους επιτρέπετε να δρουν ανενόχλητα και με περίσσιο θράσος απέναντι στις νόμιμες επιχειρήσεις. Όλες οι γειτονιές της χώρας μας είναι φωλιές μαύρων και παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων, ενάντια των νόμιμων Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ευελπιστούμε στην προσωπική σας παρέμβαση.

Με κάθε εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Η Γενική Γραμματέας
Γεώργιος Ζηκόπουλος                                                 Έφη Θεοχάρη

Δείτε αναλυτικά τις 5 επιστολές ΕΔΩ

Απάντηση