Κλείνει ως την Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακόπτει όλες τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του από σήμερα 13:00 μέχρι και την Παρασκευή (6/11), ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

«Τα γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι απροστάτευτο. Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να μεταφέρει προς τα όργανα της πολιτείας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζητημάτων», τονίζεται στο ψήφισμα.

Η Σύγκλητος, εκφράζει επίσης την αποφασιστικότητά της να προβεί με τρόπο συντεταγμένο σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς, που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Ζητεί από την πολιτεία να νομοθετήσει άμεσα αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα μέτρα για την προστασία της κοινότητας (φοιτητών-φοιτητριών, διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού) και της περιουσίας του Ιδρύματος.

πηγή: https://www.ipaidia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *