Επιτηρητές: 150 ευρώ την ημέρα

Για τις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται η   αποζημίωση  των απασχολούμενων στις εξετάσεις της 16ης Μαΐου 2021 για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα, οι αμοιβές, ανά κατηγορία απασχολούμενων έχουν ως εξής:

Για τα ατομικά όργανα ως εξής:

α) Επιτηρητές: εκατόν πενήντα (150) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

β) Εξεταστές προφορικής δοκιμασίας ελληνικών: εκατόν πενήντα (150) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

γ) Εξεταστές υποψηφίων που βάσει του νόμου εξετάζονται προφορικά ως φυσικά αδύνατοι: εκατόν εξήντα (160) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

δ) Βαθμολογητές – διορθωτές των γραπτών των υποψηφίων: τέσσερα (4) ευρώ ανά γραπτό.

ε1) Υπάλληλοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, λοιπό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που θα απασχοληθούν για την υποβοήθηση του έργου των συλλογικών οργάνων των εξετάσεων: 150 ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

ε2) Σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν οριστεί ως Επιτηρητές δύνανται να συμμετέχουν και στο κλιμάκιο ταυτοποίησης και η αμοιβή τους ορίζεται στα 75 ευρώ.

1.1. Για τους Προέδρους των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ.

1.2. Για τους Προέδρους των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και για τους Προ- έδρους των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ.

1.3. Για τα Μέλη των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση εξακοσίων (600) ευρώ.

1.4. Για τα Μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και των μελών των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ.

1.5. Για τους Γραμματείς των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση τετρακοσίων πε- νήντα (450) ευρώ.

1.6. Για τους Γραμματείς των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.
Σε περίπτωση μερικής αναπλήρωσης του Προέδρου, μέλους, γραμματέα ή βαθμολογητή, η κατά περίπτωση αποζημίωση κατανέμεται ανάλογα, μεταξύ των δικαιούχων με πράξη του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας.

 

πηγή: https://www.esos.gr/

Απάντηση