Έξι κατασκηνώσεις με κρούσματα κορονοϊού, δεκάδες τα παιδιά που έχουν κολλήσει

Δύο ακόμα κατασκηνώσεις ήρθαν να προστεθούν στις τέσσερις γνωστές από το Σάββατο, όπου έχουν προκύψει κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά και στελέχη των εν λόγω δομών.

Σε κατασκήνωση στην Ηλεία 3 παιδιά βρέθηκαν σε εμπύρετη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς, πήραν τα παιδιά και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται τις επόμενες ώρες στην περιοχή για να κάνει τεστ σε εργαζόμενους και παιδιά.

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή, είχε προκύψει μια ακόμα παιδική κατασκήνωση στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα. Πρόκειται για ιδιωτική παραθαλάσσια κατασκήνωση στο Λαύριο, όπου βρέθηκαν έξι περιπτώσεις παιδιών αλλά και στελεχών της κατασκήνωσης.

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, οι γονείς παρέλαβαν τα παιδιά. Μαζί με εκείνα που είχαν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα, έφυγαν από την κατασκήνωση και όσα βρίσκονταν στις ίδες ομάδες με εκείνα όπως και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης φέρεται να ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρά ανά τέσσερις ημέρες σε rapid test κατασκηνωτών και προσωπικού με δικά της έξοδα.

Τέσσερις κατασκηνώσεις με κρούσματα το Σάββατο

«Συναγερμός» είχε σημάνει από το Σάββατο στις κατασκηνώσεις, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις σε δομές σε Χανιά, Χαλκιδική, Καπανδρίτι και Σοφικό Κορινθίας, είχαν βρεθεί κρούσματα.

Στο Καπανδρίτι βρέθηκαν τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε ιχνηλάτηση μεταξύ των παιδιών και των εργαζομένων για ακόμα περισσότερα.

Έξι κρούσματα έχουν βρεθεί σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την κατασκήνωση, ενώ διεξάγονται έλεγχοι και στους εργαζομένους για να φανεί ο αριθμός των μολύνσεων. Στην κατασκήνωση βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά.

Τα 15 έφτασαν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκδικής όπου συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά φέρεται να ήταν συμπτωματικά. Η κατασκήνωση συνεχίζει να λειτουργεί και εκεί φιλοξενούνται περίπου 1.000 παιδιά.

 

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Απάντηση