Βάσεις 2021: Το 8,82 πετάει εκτός 23.000 από τα πανεπιστήμια

Ο βαθμός του 8,82 είναι ο «κόφτης» για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή κ. Στράτο Στρατηγάκη όπου βλέπει οριακή άνοδο στις Βάσεις 2021 ενώ τονίζει ότι φέτος θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να αναστείλει την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ)

Ο μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός αναλυτής , κος Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» επεσήμανε σχετικά με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 ότι με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών την Παρασκευή και με  τα στατιστικά των πανελληνίων οι οποίες είναι λίγο καλύτερες από ότι ήταν πέρυσι προμηνύει γενικώς μια άνοδο των βάσεων εισαγωγής.

Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής ο αναλυτής εκπαιδευτικός τονίζει ότι είναι μια βάση που ζητάει από το μαθητή να γράψει το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων της Ελλάδας που σημαίνει δύσκολα θέματα, χαμηλός μέσος όρος χαμηλό το 80%.

«Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να εφαρμοστεί από φέτος και θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα, θα είδατε στις ειδήσεις για το παιδί που έχασε τους γονείς του από covid και παρόλα αυτά αρίστευσε. Είναι προφανές ότι εμείς βλέπουμε μόνο τον αριστούχο υπάρχουν και πολλά άλλα παιδιά τα οποία χάσαν ή τον ένα γονιό ή τους δύο και τα παράτησαν γιατί δεν άντεξαν γιατί όταν έχουμε πάνω από 13 χιλιάδες νεκρούς είναι προφανές ότι και κάποιοι γονείς υποψηφίων πεθάνανε. Ο δεύτερος λόγος που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να ισχύσει από φέτος είναι ότι αυτό το μάθανε οι υποψήφιοι στο μέσω της χρονιάς το Φεβρουάριο. Πρέπει νομίζω να επανέλθουμε σε μια αρχή που υπήρχε στη δεκαετία του ‘00 και του ’90 ότι κάθε μέτρο θα ισχύει από την επόμενη χρονιά όχι από την τρέχουσα για να μην αιφνιδιάζουμε τα παιδιά και να τρελαινόμαστε και εμείς προσπαθώντας να καταλάβουμε.»

Ο κ. Στρατηγάκης καταλήγει στην ανάλυση του ότι τα παιδιά που είναι κάτω από 8,82 αποκλείονται εντελώς, τα παιδιά που είναι πάνω από 14,52 δεν χρειάζονται να ασχολούνται καθόλου με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, δεν τα πιάνει δεν τα αφορά ας κάνουν το μηχανογραφικό τους ήρεμα, και τα παιδιά που είναι ανάμεσα στο 8,82 και 14,52 δεν θα μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολές του μηχανογραφικού.

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *