Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει αμέσως το στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβει κάποιο από αυτά πριν πάρει το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ.

Βγήκε η απόφαση για το φοιτητικό επίδομα για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ύψους 6.000 ευρώ

(α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και
(β) Τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Σε περίπτωση που ο υπότροφος είναι δικαιούχος του στεγαστικού επιδόματος ή επιδότησης ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, οφείλει να το επιστρέψει πριν τη σύναψη της σύμβασης με το ΙΚΥ ή να παραιτηθεί του δικαιώματος είσπραξής του εάν δεν το έχει εισπράξει ή γίνεται συμψηφισμός με την υποτροφία.

Ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει αμέσως το στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβει το στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου και το συνολικό ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που αντιστοιχεί στο στεγαστικό επίδομα ή την επιδότηση ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα αναζητηθεί/ανακτηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος/Σχολής του υποτρόφου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Απάντηση