Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Αυστριακή ερασιτέχνης αθλήτρια με διδακτορικό στα μαθηματικά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, αποτελεί η νικήτρια του αγώνα στην ποδηλασία πίστας. Το πιο ανέλπιστο χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο – Η αθλήτρια ερασιτέχνης, χωρίς σύλλογο και προπονητή 

Η Αυστριακή Άννα Κισενχόφερ ήταν το πιο ανέλπιστο χρυσό στο Τόκιο μέχρι στιγμής, καθώς πρόκειται για μια αθλήτρια ερασιτέχνη, η οποία δεν έχει ούτε σύλλογο, ούτε προπονητή!

Η Κισενχόφερ ασχολούνταν μέχρι φέτος ερασιτεχνικά και έκανε δικό της πρόγραμμα προπόνησης. Όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου, δεν είχε προπονηθεί καν για να κάνει διαδρομές σε ανηφόρες! Κι όμως άντεξε και τις κράμπες, άντεξε και την πίεση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Αυστριακή το 2017 είχε εγκαταλείψει τους αγώνες καθώς δεν είχε σύλλογο να αγωνίζεται σε διοργανώσεις. Πήγε στο Τόκιο χωρίς σύλλογο και βρέθηκε με το χρυσό μετάλλιο στα 30 της χρόνια. Παραδοσιακά ασχολούνταν με το τρίαθλο και προπονούνταν στην Χιρόνα της Ισπανίας ως το 2016. Τραυματισμοί την άφησαν όμως εκτός αγώνων και χωρίς σύλλογο να αγωνίζεται.

Το 2019 επέστρεψε στους αγώνες και κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα, ενώ ήταν 20η στο Παγκόσμιο. Παρά το ότι δεν άνηκε σε σωματείο, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χθες έφτασε στην κορυφή.

Master των μαθηματικών

Η Κισενχόφερ δεν ασχολείται μόνο με την ποδηλασία. Τελείωσε το διδακτορικό της στα μαθηματικά έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και στη συνέχεια από το Κέμπριτζ, πριν ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Καταλονία. Αυτό το διάστημα εργάζεται στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, όπου κάνει έρευνα για την διδασκαλία που θέλει να ακολουθήσει.

Τα μαθηματικά την βοήθησαν, όπως αποκάλυψε, να κερδίσει και τον αγώνα. Ένα μήνα πριν, δημοσίευσε ένα γράφημα που έδειχνε την διαδικασία του εγκλιματισμού της θερμότητας κατά την προετοιμασία της για να αντιμετωπίσει τις θερμοκρασίες στο Τόκιο.

Η μελέτη της έφερε αποτέλεσμα καθώς έδωσε το πρώτο χρυσό στην χώρα της στην ποδηλασία, από το 1896.

Πηγή: gazzetta.gr

Attachments

  • 1 (321 kB)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *